Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 165˚C.
- Vet drie springvormen in met een diameter van 20 centimeter.
Cake
- Doe boter, bruine basterdsuiker en kristalsuiker in een kom en klop licht en luchtig.
- Voeg een voor een de eieren al kloppend toe en blijf mengen tot alles goed gemengd is. Roer er als laatste de vanillepasta door.
- Zeef bloem en bakpoeder en voeg 1/4 van de bloem en een scheutje melk toe aan het botermengsel. Roer goed door tot een egaal beslag. Herhaal tot ¾ van de bloem en alle melk in het beslag zitten.
- Roer de noten door de overige bloem en vouw dit voorzichtig door het beslag.
- Verdeel het beslag over de drie bakblikken en bak ze 25 minuten in de oven.
- Laat de cakes afkoelen op een rooster.
Karamelbotercrème
- Laat suiker en water karamelliseren in een pan met dikke bodem: laat de suiker langzaam smelten, aan de kook komen en pruttelen tot het een mooie karamelkleur krijgt.
- Haal de pan van het vuur, voeg slagroom, vanillepasta en zout toe. Roer goed door tot een egale karamelsaus.
- Klop in een mixer de boter en poedersuiker luchtig.
- Voeg vervolgens karamel toe en meng tot een egale botercrème.
- Doe in een spuitzak.
Baileys truffels
- Doe boter en chocolade in een kom en smelt au bain-marie.
- Zodra chocolade en boter gesmolten zijn, haal de pan van het vuur en voeg slagroom en baileys toe.
- Klop het mengsel tot een egale massa en laat een uur opstijven in de vriezer.
- Haal uit de koeling, draai 12 kleine truffels en rol deze door cacaopoeder.
- Zet weg in de koelkast tot gebruik.
Gekarameliseerde pecannoten
- Doe pecannoten, boter, suiker en kaneel in een koekenpan en zet op middelhoog vuur.
- Laat boter en suiker smelten en haal de pan van het vuur zodra het een karamelkleur heeft.
- Roer de pecannoten door de karamel, schenk het mengsel op een vel bakpapier en laat afkoelen.
- Zodra het is afgekoeld, hak de noten in grove stukken.
Chocolade ganache
- Doe slagroom en suiker in een pan en breng aan de kook.
- Breek de chocolade in kleinere stukken en doe in een schaal.
- Schenk de warme slagroom over de chocolade. Wacht rustig tot de chocolade is gesmolten en klop het vervolgens tot een egale, glanzende crème. Laat afkoelen.
Samenstellen
- Leg een cake op de werkbank en spuit hier een laag botercrème op. Bedek met een laagje gekarameliseerde pecannoten.
- Bedek met een laag cake en spuit ook hier een laag botercrème en laag gekarameliseerde pecannoten op. Dek af met de derde cake.
- Bedek de volledige taart met een laagje botercrème en smeer af met chocolade ganache.
- Decoreer met de truffels.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.