E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

1001-nacht appelflappen

Overheerlijke suikervrije, vegan én lactosevrije appelflappen met dadels en filodeeg. Geniet van deze klassieker!

Vegan
(115) reviews

Ingrediënten

Vulling

  • 5 dadels
  • 1 appels (bij voorkeur Goudrenet)
  • 3 eetlepels amandelmeel
  • snufje kaneelpoeder
  • snufje kardemompoeder
  • druppels oranjebloesemwater
  • scheutje zonnebloemolie

Deeg

  • 9 vellen filodeeg

Bereidingswijze

Voorbereiding voor appelflappen

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Vulling

  • Ontpit de dadels en snijd ze in dunne reepjes.
  • Snijd de appel in hele kleine blokjes.
  • Meng in een kom de dadels, appels, amandelmeel, kaneelpoeder, kaardemompoeder en oranjebloesemwater.

Deeg

  • Schenk een flinke scheut olie in een kommetje.
  • Snijd de vellen filodeeg in 3 stroken en vet ze met een kwast in.
  • Verdeel de vulling in de hoek van een strook.
  • Pak vervolgens de bovenste hoek en vouw het over de vulling, zodat er een driehoekje ontstaat rondom de vulling.
  • Pak de andere hoek en sla het om op de rest van de strook, zodat het driehoekje dikker wordt.
  • Herhaal dit met alle vulling en filodeeg tot het op is.
  • Vet beide kanten van de flappen met een kwast in.
  • Verdeel de appelflappen op de bakplaat en bak in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Appelflappen of appelbeignets, wat is nou het verschil?

Je leest het hier!

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.