Voorbereiding voor appelflappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Vulling
- Ontpit de dadels en snijd ze in dunne reepjes.
- Snijd de appel in hele kleine blokjes.
- Meng in een kom de dadels, appels, amandelmeel, kaneelpoeder, kaardemompoeder en oranjebloesemwater.
Deeg
- Schenk een flinke scheut olie in een kommetje.
- Snijd de vellen filodeeg in 3 stroken en vet ze met een kwast in.
- Verdeel de vulling in de hoek van een strook.
- Pak vervolgens de bovenste hoek en vouw het over de vulling, zodat er een driehoekje ontstaat rondom de vulling.
- Pak de andere hoek en sla het om op de rest van de strook, zodat het driehoekje dikker wordt.
- Herhaal dit met alle vulling en filodeeg tot het op is.
- Vet beide kanten van de flappen met een kwast in.
- Verdeel de appelflappen op de bakplaat en bak in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.