E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Zomerse aardbeien cheesecake in een glaasje

Kun jij ook geen genoeg krijgen van aardbeien? Knoop dan snel je schort voor en maak deze zomerse cheesecake in een glaasje!

Strawberry,Dessert,With,Cream,Cheese,Or,Yogurt,,Granola,And,Fresh

Het aardbeienseizoen is weer volop in gang en dat betekent dat we kunnen genieten van deze heerlijke, zoete vruchtjes. Of je ze nu vers eet of verwerkt in een dessert, aardbeien zijn altijd een feest. In deze cheesecake, met een knapperige bodem en zoete aardbeiensaus, komen de zomerkoninkjes helemaal tot hun recht. Vers zijn de aardbeien natuurlijk het lekkerst, maar heb je zin in dit toetje buiten het seizoen? Dan kun je ook prima kiezen voor ingevroren fruit.

Zijn aardbeien gezond?

Verse aardbeien in een schaalGoed nieuws: aardbeien zijn hartstikke gezond! Ondanks hun heerlijke zoete smaak, bevatten ze weinig suiker en calorieën. De zomerkoninkjes zitten boordevol vitamine C, wat helpt bij de ondersteuning van je weerstand en de opname van ijzer. Daarnaast zijn ze rijk aan foliumzuur, wat essentieel is voor de aanmaak van witte en rode bloedcellen. Een schaaltje aardbeien per dag is dus niet alleen lekker, maar ook heel goed voor je!

Zo maak je aardbeien cheesecake in een glaasje

Dit heb je nodig voor 4 personen: 

  • 100 gram biscuits of kandijkoeken
  • 200 gram slagroom
  • 100 gram kristalsuiker
  • 30 gram vanillesuiker
  • 200 gram roomkaas
  • 175 gram verse aardbeien
  • Takje munt
  • 4 glazen

Zo maak je het: 

  • Verkruimel de koekjes.
  • Doe de slagroom en kristalsuiker in een kom en klop dit stijf.
  • Voeg de roomkaas toe aan de slagroom en meng dit goed door.
  • Doe 75 gram aardbeien en de vanillesuiker in een steelpan en verwarm dit.
  • Laat de aardbeiensaus afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Verdeel de koekkruimels over de glaasjes
  • Schep op de koekkruimels, om en om, het roomkaasmengsel en de aardbeiensaus.
  • Decoreer de cheesecake met de overige aardbeien en een blaadje munt.
  • Laat de cheesecake minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

Kun je geen genoeg krijgen van de zomerkoninkjes? Probeer dan ook eens deze tomsoezen van Robèrt! Of wat dacht je van een heerlijke aardbeien Romanoff?

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.