Oud en nieuws draait natuurlijk om oliebollen, appelflappen en appelbeignets. Maar wil je dit jaar eens iets anders op tafel zetten? Maak dan feestelijke wafel lolly’s! Deze wafels op een stokje kun je helemaal naar eigen smaak versieren. Ga je voor een laagje chocolade, wat karamel, vrolijk sprinkels of misschien mini marshmallows? De keuze is aan jou!
Het recept voor wafel lolly’s
Voor de originele wafel lolly’s heb je een speciaal wafelijzer nodig, maar geen zorgen! Ook met een gewoon wafelijzer maak je heerlijke wafel lolly’s. Wil je ze een extra leuke vorm geven? Snijd ze dan gewoon een beetje bij.
Dit heb je nodig:
- 200 gram patentbloem
- 250 gram melk
- 50 gram Zeeuws bloem
- 8 gram bakpoeder
- 2 gram zout
- 15 gram vanille-extract
- 50 gram ongezouten roomboter, gesmolten
- 2 eieren
- 50 gram kristalsuiker
Decoratie
- Houten stokjes
- Melkchocolade
- Sprinkels
Zo maak je ze:
- Splits de eieren.
- Doe de eiwitten en de kristalsuiker in een kom en klop dit tot een stevig schuim.
- Doe alle overige ingrediënten, inclusief de eidooiers, in een kom en klop dit tot een glad beslag.
- Verhit een wafelijzer en vet deze in.
- Leg een houten stokje op het wafelijzer en giet hier een klein beetje beslag overheen.
- Bak de wafels goudbruin.
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Decoreer de wafel lolly’s met gesmolten chocolade en sprinkels.
Nóg meer wafels
De wafel lolly’s worden gemaakt met een beslag voor Brusselse wafels, wat ze lekker luchtig en krokant maakt. Maar wist je dat er nog veel meer soorten wafels zijn? Denk bijvoorbeeld aan de Luikse wafel, stroopwafel, kniepertjes of oubliewafels. Welke je ook kiest, wij hebben de recepten voor je klaarstaan!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.