E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Zo maak je zelf Italiaanse chocolademelk (cioccolata calda)

Deze Italiaanse chocolademelk warmt je helemaal lekker op. Als tussendoortje, als dessert of na een stevige boswandeling: het romige drankje cioccolata calda is het proberen waard!

chocolademelk-cioccolata-calda1920x1080

Cioccolata calda: een heerlijk dikke Italiaanse chocolademelk. Net even anders dan anders, want hij is super romig en intens van smaak. Het is een bijna puddingachtige chocolademelk. Omdat het een machtig mokje vol is, drink je er niet teveel van. Met dit klassieke basisrecept maak je het zelf! Natuurlijk kun je naar hartenlust variëren, bijvoorbeeld met kruiden als kardemom, cayennepeper of koekkruiden. Top hem eens af met kleine marshmallows, geraspte chocolade of verkruimelde speculaas.

Recept voor cioccolata calda

Ingrediënten (voor 2 kopjes)

  • 250 milliliter volle melk
  • 100 gram pure chocolade (minimaal 70% cacao)
  • 10 gram maïzena (ongeveer 1 eetlepel)
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 snufjes cacaopoeder
  • 1 snuf kaneel
  • 1 snuf zout
  • Slagroom

Bereidingswijze

  • Hak de chocolade fijn.
  • Meng de maïzena met een scheutje melk in een kommetje tot een glad geheel.
  • Verwarm de rest van de melk in een steelpannetje op laag vuur.
  • Voeg de suiker, cacaopoeder, kaneel en een snuf zout toe en roer goed door.
  • Voeg de fijngehakte chocolade toe en blijf roeren tot de chocolade volledig gesmolten is.
  • Giet het maïzenapapje erbij en blijf roeren tot de chocolademelk indikt. Dit duurt meestal 3-5 minuten.
  • Schenk de chocolademelk in 2 kopjes en top af met slagroom en/of wat cacaopoeder.

Chocolademelk variatie

Maak je liever klassieke chocolademelk, vegan of roze chocolademelk?

5 x chocolademelk variatie

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.