Cioccolata calda: een heerlijk dikke Italiaanse chocolademelk. Net even anders dan anders, want hij is super romig en intens van smaak. Het is een bijna puddingachtige chocolademelk. Omdat het een machtig mokje vol is, drink je er niet teveel van. Met dit klassieke basisrecept maak je het zelf! Natuurlijk kun je naar hartenlust variëren, bijvoorbeeld met kruiden als kardemom, cayennepeper of koekkruiden. Top hem eens af met kleine marshmallows, geraspte chocolade of verkruimelde speculaas.
Recept voor cioccolata calda
Ingrediënten (voor 2 kopjes)
- 250 milliliter volle melk
- 100 gram pure chocolade (minimaal 70% cacao)
- 10 gram maïzena (ongeveer 1 eetlepel)
- 2 eetlepels suiker
- 2 snufjes cacaopoeder
- 1 snuf kaneel
- 1 snuf zout
- Slagroom
Bereidingswijze
- Hak de chocolade fijn.
- Meng de maïzena met een scheutje melk in een kommetje tot een glad geheel.
- Verwarm de rest van de melk in een steelpannetje op laag vuur.
- Voeg de suiker, cacaopoeder, kaneel en een snuf zout toe en roer goed door.
- Voeg de fijngehakte chocolade toe en blijf roeren tot de chocolade volledig gesmolten is.
- Giet het maïzenapapje erbij en blijf roeren tot de chocolademelk indikt. Dit duurt meestal 3-5 minuten.
- Schenk de chocolademelk in 2 kopjes en top af met slagroom en/of wat cacaopoeder.
Chocolademelk variatie
Maak je liever klassieke chocolademelk, vegan of roze chocolademelk?
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.