E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Zo maak je zelf de Baskische burnt cheesecake

Je moet er even aan wennen, maar als je deze taart eenmaal hebt geproefd ben je om! Een burnt cheesecake klinkt namelijk niet per se heel aantrekkelijk, maar geloof ons: deze taart wil je maken!

Cheesecake van tim

Waarom zou je een taart willen bakken die eruit ziet alsof het te lang in de oven heeft gestaan? Wij hebben de simpele reden: Deze taart is gewoon enorm lekker! De Burnt cheesecake verovert inmiddels de wereld en dat terwijl het nog niet eens zo’n heel oud recept is. Deze cheesecake komt oorspronkelijk uit de Noord-Spaanse regio Baskenland en is populair geworden door de perfecte smaakbalans.

Baskische burnt cheesecakeDe donkere, bittere buitenkant en de zachte, zoete binnenkant zijn een perfecte combinatie en maken deze cheesecake ontzettend lekker. Het leuke is dat je er bijna niets aan kunt verpesten, dus zelfs als je geen ervaren bakken bent, is dit een ideaal recept om mee aan de slag te gaan.

Basisrecept voor burnt cheesecake

Hoewel de cheesecake er misschien niet heel aantrekkelijk uitziet, smaakt hij fantastisch! En wij hebben het recept. In seizoen 11 van Heel Holland Bakt tovert Tim een burnt cheesecake uit de oven. De basis van de taart maak je met het recept hieronder. Wil je er, net als Tim, een sesampasta en frisse mangocompote bij serveren? Dan vind je hier het uitgebreide recept!

Dit heb je nodig: 

  • 590 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 235 gram kristalsuiker
  • 6 eieren
  • 315 gram slagroom, op kamertemperatuur
  • 7 gram vanille-extract
  • 31 gram patentbloem
  • 105 gram zwarte sesampasta
  • Snufje zout

Zo maak je het: 

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Bekleed de springvorm met twee lagen bakpapier en spray het in met bakspray.
  • Doe de eieren in een kom en meng dit goed door.
  • Doe de roomkaas en kristalsuiker in een andere kom en meng dit goed door.
  • Voeg de eieren toe aan de roomkaas en meng dit tot een glad geheel.
  • Voeg de slagroom en het vanille-extract toe en meng dit goed door.
  • Zeef de bloem en een snufje zout boven het mengsel en spatel dit door het beslag.
  • Voeg de sesampasta toe en meng dit tot een glad beslag.
  • Giet het beslag in een springvorm en zet deze op een bakplaat.
  • Bak de cheesecake gaar in 38 tot 43 minuten. Is de bovenkant nog niet donker genoeg? Zet dan 2 minuten de grillstand aan.
  • Haal de cheesecake uit de oven, zet deze op een rooster en laat het afkoelen.

Op zoek naar nog meer cheesecake inspiratie? Wij hebben de lekkerste Heel Holland Bakt cheesecake recepten voor je op een rijtje gezet.

De lekkerste cheesecake recepten

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.