Wat hebben gevulde koeken, kano’s en een amandelletter met elkaar gemeen? Juist, ze zijn allemaal gevuld met amanelspijs! Maar wat als je een notenallergie hebt of vegan eet? Geen probleem, dit recept voor notenvrije én vegan spijs zorgt ervoor dat iedereen kan genieten van deze lekkernijen.
Vegan en notenvrije spijs
Dit heb je nodig:
- 200 gram kikkererwten, uitgelekt
- 6 dadels
- 1 eetlepel agavesiroop
- 45 gram kristalsuiker
- Sap van een halve citroen
Zo maak je het:
- Ontpit de dadels.
- Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en maal dit fijn.
- Doe de notenvrije spijs in een bakje en bewaar het in de koelkast.
Aan de bak!
Deze lekkernijen zijn allemaal gevuld met amandelspijs. Vervang de amandelspijs eenvoudig door notenvrije én vegan spijs, zodat iedereen kan meegenieten.
1. Roomboter amandelletter
In de volksmond noemen we deze lekkernij een banketletter, maar in de bakkerij kennen ze ‘m als een roomboter amandelletter. Vervang je de amandelspijs door notenvrije spijs? Dan mag je ‘m officieel geen amandelletter meer noemen, maar lekker blijft het zeker!
2. Gevuld speculaas
Gevuld speculaas is een echte favoriet en dat is niet zonder reden! Deze kruidige koek zit boordevol amandelspijs en is afgewerkt met nóg meer amandelen. Wil je dat iedereen van jouw zelfgemaakte, gevulde speculaas kan genieten? Vervang de amandelspijs dan door een notenvrije en vegan variant. Zo maak je een gevulde speculaas die geschikt is voor (bijna) iedereen.
3. Gevulde koeken
Wij Nederlanders zijn er dol op en Janny misschien nog wel het meest: de gevulde koek. Een licht krokant deeg, royaal gevuld met amandelspijs. Maar uiteraard ook lekker met een notenvrije spijs!
4. Kano’s
Kano’s zijn eigenlijk het kleine zusje van de gevulde koek. Het grote verschil? De vorm! Waar de gevulde koek rond en lekker plat is, heeft de kano een langwerpige en hoge vorm. Perfect voor de liefhebbers van spijs!
Ga je toch liever aan de slag met amandelspijs? Met deze handige tips zorg je ervoor dat er niets misgaat.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.