Een van de meest gedronken drankjes in de herfst? Pumpkin spice latte! Wij snappen het wel: de combinatie van pompoen, kruiden én koffie. Dat is genieten! Zo maak je het zelf.
Dit heb je nodig:
- 200 milliliter melk (of een plantaardige variant)
- 1 eetlepel pompoenpuree
- 1 theelepel vanille extract
- 1 espresso
- 0,5 theelepel pumpkin spice kruiden – zelf maken? Dat doe je met het recept hieronder.
- Schepje suiker
- Optioneel: slagroom
Pumpkin spice kruiden:
- 8 theelepels gemalen kaneel
- 4 theelepels gemberpoeder
- 2 theelepel gemalen kruidnagel
- 2 theelepels gemalen piment
- 1 theelepel gemalen nootmuskaat
Zo maak je het
Pompoenpuree van 1 pompoen
- Schil de pompoen en snijd hem in kleine blokjes.
- Kook de blokjes in water tot ze zacht zijn.
- Giet af en pureer met een staafmixer tot pompoenpuree.
Pumpkin spice latte
- Maak een mix van de kruiden.
- Doe de (plantaardige) melk met de pompoenpurree, kruiden en suiker in een steelpan. Roer het goed door elkaar en breng het aan de kook.
- Zet een kopje espresso.
- Voeg dit samen met het vanille extract toe aan het pannetje met pompoen.
- Giet het in een kopje en maak het eventueel nog af met slagroom.
- Dat wordt smullen!
Een pompoen schillen, hoe doe je dat eigenlijk makkelijk? Lees het in dit artikel van MAX Vandaag.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.