Pompoenpuree kun je verwerken in verschillende recepten en zelfs in je koffie. Maar welke pompoen is daarvoor geschikt en hoe maak je het makkelijkste pompoenpuree?
Je kunt alle eetbare pompoenen gebruiken voor pompoenpuree. De Hoikado pompoen is heel goed te gebruiken door zijn zachte schil, waardoor je hem goed kunt eten en verwerken. En het fijne is: deze pompoen heeft een mooi oranje kleurtje.
Pompoenpuree maken
Er zijn verschillende manieren om puree te maken. De eerste manier is om de stukjes pompoen te koken zodat ze zacht worden. Dat gaat wat sneller dan roosteren.
- Schil de pompoen en snijd hem in kleine blokjes.
- Kook de blokjes in water tot ze zacht zijn.
- Giet af en pureer met een staafmixer tot pompoenpuree.
Een tweede manier die je kunt proberen is het roosteren van de pompoen. Het voordeel daarvan is dat de puree wat minder nat wordt.
- Schil de pompoen en snijd hem in stukken.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de stukken erop.
- Besprenkel het met olijfolie en zet in de oven voor ongeveer 20 minuten.
- Even pureren en je hebt je pompoenpuree.
Teveel gemaakt? Je kunt de puree afgesloten invriezen voor ongeveer 3 maanden.
Pompoen schillen
Een pompoen schillen, hoe doe je dat eigenlijk makkelijk? Lees het inĀ dit artikel van MAX Vandaag.
Pompoencake
Nu je de puree gemaakt hebt, kun je het verwerken in allerlei recepten. Een pumpkin spice latte of pompoentaart bijvoorbeeld. Maar het is ook erg lekker in deze pompoencake met speculaaskruiden die je bakt zonder eieren.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.