“Hij komt, hij komt, de lieve goede Sint.” Een extra goede reden om iets lekkers te bakken voor Sinterklaas. Deze keer: kruidnotenmuffins met snoepgoed. Echt lekker!
Recept voor kruidnotenmuffins met snoepgoed
Ingrediënten muffins
- 180 gram ongezouten roomboter
- 135 gram suiker
- Koek- en speculaaskruiden
- 1 eetlepel vanille extract
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- Snufje zout
- 4 eieren
- Kruidnoten
Ingrediënten topping
- 450 gram Griekse yoghurt
- Koek- en speculaaskruiden
- 16 gram kloppudding vanillesmaak
- 1 theelepel agavesiroop (of meer naar smaak)
- Snoepgoed (voor de garnering)
Bakbenodigheden
- Mixer
- Mengkom
- Spuitzak met spuitmondje
- Muffinbakvormpjes
- Bakvorm
- Spatel
Zo maak je de kruidnotenmuffins
Recept voor 12 muffins
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Topping
Doe de Griekse yoghurt, kloppudding, agavesiroop en eventueel een beetje speculaaskruiden in een kom en klop ze met de mixer luchtig in zo’n 2 minuten.
Laat de crème tenminste 2 uren opstijven in de koelkast, voordat je het gebruikt.
Liever een klassieke botercrème maken? Robèrt legt je hier precies uit hoe je dat doet.
Muffins
Mix alle ingrediënten met de mixer door elkaar.
Hak de kruidnoten fijn (zoveel als je zelf lekker vindt) en roer ze door het beslag.
Wil je de kruidnoten zelf maken? Robèrt legt je in dit recept uit hoe je dat doet.
Vul de cakevormpjes met het beslag en bak in de oven af voor ongeveer 20 minuten.
Decoreren
Laat de muffins goed afkoelen voordat je de topping erop spuit.
Vul de spuitzak met de crème van de topping.
Spuit toefjes op de muffins.
Versier de toefjes met snoepgoed.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.