Het is weer tijd om kerst te vieren! En dat kun je heel goed doen met deze gemakkelijke (maar overheerlijke) kerstboompjes van croissantdeeg. Eigenlijk is het een kaneelbroodje, maar dan met een kerstig tintje. Heel lekker op elk moment van de dag: als ontbijt met yoghurt, als lunch met glazuur, maar ook als toetje met een bolletje ijs. Zo maak je ze.
Zo maak je zelf kerstboompjes van croissantdeeg
Ingrediënten
- Croissantdeeg (voor grote croissants)
- Kaneel
- Ongeveer 50 gram bruine of lichtbruine basterdsuiker
- 50 gram roomboter
- Poedersuiker
- Cranberry’s
Bakbenodigdheden
- Pan
- Spatel
- Lange satéprikkers
- Bakpapier
Zo maak je de kerstboompjes
- Maak van het croissantdeeg twee vierkanten. Druk de snijgaatjes goed dicht. Wil je zelf croissantdeeg maken? Hier leggen we je uit hoe je dat kunt doen.
- Smelt de roomboter in een pan en voeg (naar smaak) kaneel toe in de pan.
- Roer goed door tot de boter helemaal gesmolten is.
- Smeer het eerste vierkant croissantdeeg in met het boter-kaneelmengsel en bestrooi het vervolgens met kaneel en de basterdsuiker.
- Leg het andere vierkant croissantdeeg op het besmeerde vierkant. Zorg dat ze goed aan elkaar blijven zitten door er bijvoorbeeld met een deegroller overheen te gaan.
- Snijd stroken van het deeg.
- Vouw de stroken op zodat er kerstboompjes ontstaan (als een soort trappetjes).
- Prik de kerstboompjes op een lange satéprikker en bak ze in ongeveer 20 minuten af in de oven op 200 graden.
- Strooi een beetje poedersuiker over de kerstboompjes, prik een cranberry op de prikker als piek en ze zijn klaar om geserveerd te worden. Eetsmakelijk!
- Meer zin in een hartige variant? Vervang de boter, kaneel en suiker dan door pesto. Ook heerlijk!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.