E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Zo maak je deze makkelijke en snelle citroentaart

Met slechts een paar ingrediënten tover je deze makkelijke, snelle en frisse citroentaart op tafel. Een echte traktatie voor in de zomer!

citroentaart

Citroenen zijn echt zomerfruit: heerlijk fris, boordevol vitamines en ontzettend veelzijdig. Een makkelijke en snelle citroentaart is dan ook een echte must in de zomer. En wist je dat citroenen niet alleen perfect zijn om mee te bakken? Er zijn nog zoveel andere manier waarop je deze vruchten kunt gebruiken. Wij hebben het allemaal voor je op een rijtje gezet.

Zijn citroenen gezond?

Het is misschien niet het fruit dat je direct uit de hand zou eten, want die zure smaak, die kan behoorlijk intens zijn. Maar citroenen hebben veel meer te bieden dan alleen een frisse smaak. Ze zitten namelijk boordevol gezondheidsvoordelen. Ze helpen je bloedsuikerspiegel in balans te houden en geven je immuunsysteem een boost. Perfect dus, als je lichaam wel wat steun kan gebruiken tijdens een griepje.

Boenen met citroenen

Citroenen zijn niet alleen een frisse smaakmaker in je zelfgemaakte baksels, maar ze zijn ook nog eens een geweldige hulp in het huishouden! Heb je last van een aangekoekte magnetron of is je snijplank toe aan een opfrisbeurt? Met een paar citroenen tover je alles weer schoon. Wil je weten wat je nog meer kunt schoonmaken met citroenen? Je leest het hier:

Schoonmaken met citroen

Recept voor een makkelijke en snelle citroentaart

Dit heb je nodig: 

  • 250 gram kandijkoeken of biscuits
  • 120 gram ongezouten roomboter
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 3 citroenen
  • 2 eieren

Zo maak je het: 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm met bakpapier.
  • Doe de koekjes in een keukenmachine en maal ze fijn.
  • Doe de roomboter in een steelpan en laat dit smelten.
  • Voeg de gesmolten roomboter toe aan de fijngemalen koekjes en meng dit goed door.
  • Verdeel de koekkruimels over de springvorm en zet dit voor 1 uur in de koelkast.
  • Doe de gecondenseerde melk en de eieren in een kom en klop dit luchtig.
  • Voeg het sap en rasp van de citroenen toe en meng dit goed door.
  • Verdeel het beslag over de koekjesbodem en bak de citroentaart in 15 minuten gaar.
  • Haal de citroentaart uit de oven, laat het volledig afkoelen en zet het vervolgens 1 uur in de koelkast.
  • Decoreer de taart eventueel met toefjes slagroom, extra citroenrasp of een snufje poedersuiker.

Voor dit recept heb je zowel het sap als de schil van een citroen nodig, maar vaak gebruik je alleen het sap. Gooi die schillen dan niet zomaar weg! Ze zijn namelijk superhandig. MAX Vandaag zocht uit wat je er allemaal mee kunt doen.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.