Je kent het vast wel: je staat in de keuken, klaar om een Engelstalig recept uit te proberen. Maar naast de verhoudingen in cups kom je ineens allerlei onbekende termen tegen.
Castor sugar, icing sugar en cane sugar. Wat bedoelen ze daar precies mee? In het Nederlands hebben we al zoveel verschillende soorten suiker, dus hoe vertaal je dat? Wij hebben een handig lijstje voor je gemaakt met de verschillende, Engelse benamingen voor suiker.
Verschillende benamingen voor suiker
- Granulated sugar: dit is ‘normale’, Nederlandse kristalsuiker.
- Castor sugar: dit is de Britse benaming voor fijne kristalsuiker. Deze suiker dankt zijn naam aan het feit dat hij vroeger door een strooizeefje werd gebruikt.
- Superfine sugar: dit is de Amerikaanse benaming voor fijne kristalsuiker.
- Icing sugar: poedersuiker. Hier kan je glazuur mee maken, ook wel icing genoemd.
- Confectioners sugar: volgens sommige patissiers is dit poedersuiker, volgens anderen is dit fondant.
- Cane sugar: rietsuiker
- Brown sugar of muscovado: suiker met melassestroop. Melasse is een vloeistof die vrijkomt bij de productie van suiker. In Nederland is brown sugar of muscovado (bijna) niet verkrijgbaar. Je kan dit vervangen door rietsuiker te mengen met een klein beetje tafelstroop.
Wat is het verschil?
In het ene recept gebruik je kristalsuiker, in het andere basterdsuiker. Maar wat is nu precies het verschil? Eigenlijk niet eens zo gek veel. Kristalsuiker is de pure vorm van suiker zoals we dat kennen. Het wordt gewonnen uit suikerbieten of suikerriet. De wat kleffere variant noemen we basterdsuiker. Dit voelt een stuk natter aan dan kristalsuiker en blijft ook vaak lekker aan elkaar kleven. Het grote verschil? Aan basterdsuiker wordt een heel klein beetje invertsuiker toegevoegd. Dat kennen we ookwel als glucose of fructose. Deze vloeibare vorm van suiker zorgt dus voor die sticky structuur van basterdsuiker.
Kun je de twee zomaar door elkaar vervangen, zonder dat het invloed heeft op je baksel? Wij zochten het voor je uit!
Laat je suiker een tijdje staan, dan krijg je van de vervelende klontjes. Keihard en haast niet te breken. Gelukkig hebben wij dé tips waarmee je die klontjes zo weer zacht krijgt.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.