E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Zelf mayonaise maken: zo doe je dat!

Thuis zelfgemaakte mayonaise op je bordje scheppen. Dat is pas echt lekker! Zo maak je je mayo, met maar een paar ingrediënten, makkelijk zelf.

Mayonaise maken

Een heerlijk sausje bij het avondeten, je frietjes of de barbecue: mayonaise. Hoe lekker is het om je eigen sausje te maken, bijvoorbeeld voor bij deze kroketten van Robèrt?

Zelf mayonaise maken

Dit heb je nodig:

  • 200 milliliter olijfolie (of zonnebloemolie)
  • Een eitje
  • Eetlepel mosterd
  • Eetlepel (witte wijn) azijn of een beetje citroensap
  • Een beetje zout (op smaak)
  • Staafmixer

 Zo maak je zelf mayonaise:

  • Zorg dat je bakje goed schoon is.
  • Doe het ei, de mosterd, azijn en zout in het bakje.
  • Begin alles te mengen met de staafmixer.
  • Giet geleidelijk de olie erbij.
  • Als het goed is begin je even later zelf de mayonaise te herkennen.

Als je het lekker vindt kun je er ook nog andere kruiden of ingrediënten aan toevoegen, om er zo je eigen twist aan te geven.

Mayo of fritessaus?

Dit is het verschil! 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.