E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Zelf karamelsaus maken: zo doe je dat

Verwerkt in bonbons, als saus over je toetje, of bij de appeltaart. Karamelsaus is een heerlijke zoete toevoeging aan je recepten (en je blijft ervan dooreten). Zo maak je het zelf.

Karamelsaus maken

Bekijk 2 manieren om zelf karamelsaus te maken. De één wat dikker en goed geschikt voor taarten, de andere wat dunner en daardoor een heerlijke toevoeging aan je desserts. Dat wordt smullen!

Dulce de Leche

Deze ietwat dikkere karamelsaus maak je heel gemakkelijk door een blikje gecondenseerde melk te laten koken in heet water. Trek er wel wat tijd voor uit.

Dit heb je nodig: 

  • Blikje gecondenseerde melk

Zo maak je het:

  • Zet het blikje gecondenseerde melk in een pan met water en laat het 3 uur koken. Zorg ervoor dat het blikje de hele tijd onder water blijft.
  • Laat daarna afkoelen. Je hebt nu Dulce de Leche gemaakt.
  • Roer de afgekoelde Dulce de Leche soepel.

Karamelcakejes van Robèrt

Karamelsaus maken

Dit heb je nodig:

  • 200 gram suiker
  • 100 gram boter
  • 70 milliliter slagroom
  • snuf zout

Zo maak je het:

  • Laat de suiker karamelliseren in een (steel)pan met dikke bodem.
  • Zodra de suiker een karamelkleur heeft, haal de pan van het vuur en voeg boter en slagroom toe.
  • Roer goed door, laat even afkoelen en breng op smaak met zout.

Hoe bewaar je karamelsaus?

In de koelkast blijft je karamelsaus in een afgesloten pot zo’n 2 weken goed.

Fijne recepten met karamel

Karameltaart

Hazelnootschuimtaart met gezouten karamel

Croquembouche met koffiekaramel

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.