Wat is het verschil tussen advocaat en tokkelroom?
Qua uiterlijk en ingrediënten lijken de twee heel erg op elkaar, maar advocaat bevat meer alcohol dan tokkelroom. Beide zijn ze erg goed te gebruiken in je baksels.
Dit heb je nodig:
- Een half vanillestokje
- 125 gram eidooier
- 125 gram fijne kristalsuiker
- Half mespuntje zout
- 150 gram wodka
Advocaat maken
- Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
- Doe eidooiers, suiker, zout in een hittebestendige kom en voeg ook het vanillestokje en -merg toe. Roer goed door elkaar, voeg wodka toe en verwarm al roerend au bain-marie tot 62°C.
- Plaats de kom vervolgens in een kom met ijswater om het kookproces te stoppen.
- Blijf even roeren tot de advocaat enigszins is afgekoeld.
- Schenk op een bord. Laat afkoelen in de koelkast.
Bakken met advocaat
Maak met het lekkere ingrediënt bijvoorbeeld deze heerlijke baksels.
Slof advocaat
Een slof met tic. Deze slof is een paasrecept voor alle seizoenen. Verrukkelijk, een lust voor het oog en helemaal niet moeilijk om te maken.
Pavlova met rood fruit
In combinatie met rood fruit en advocaat smaakt deze pavlova van meringue éxtra goed. En goed nieuws: het ziet er mooi uit én is ook nog eens makkelijk te maken.
Pavlova met rood fruit
Paastrifle
De combinatie van advocaat met cake en bokkenpootjes in deze trifle zorgt voor een caloriebommetje dat de moeite waard is!
Paasslof van Robèrt
Hoe vrolijk is deze paasslof? Het perfecte taartje om te trakteren! Hij is gemaakt van een lekkere sloffenbodem met spijsroom, zelfgemaakte advocaat en een lekkere advocaat botercrème. Het chocoladenestje voor de kuikens maakt Robèrt met een leuke techniek.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.