E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Luchtige yoghurtcake recept (en tips voor vrolijk versieren)

Ben je op zoek naar een frisse cake die je in een handomdraai op tafel zet? Dan is deze yoghurtcake de ideale keuze!

Homemade,Yogurt,Cake,With,Icing,Sugar.,Close,Up.

Of je nu een beginnende bakker bent of een doorgewinterde keukenprins(es), met een yoghurtcake scoor je altijd! Met slechts een paar simpele ingrediënten zet je in een handomdraai een smakelijke cake op tafel. Wat deze cake extra leuk maakt, is dat je hem helemaal naar eigen smaakt kunt aanpassen. Voeg bijvoorbeeld vers fruit, knapperige nootjes of chocoladedruppels toe voor een verrassende twist.

Wat is yoghurtcake?

Een yoghurtcake is een luchtige cake die je bij elke gelegenheid op tafel kunt zetten. Het geheim zit ‘m in de yoghurt, die zorgt voor een frisse smaak en een smeuïge textuur. Wat deze cake ook fijn maakt, is dat er meestal geen roomboter in zit, waardoor hij wat luchtiger is dan een gewone cake. Het maken van een yoghurtcake is super simpel: je begint met het mengen van de natte ingrediënten in een kom. Daarna voeg je de droge ingrediënten toe en meng je het geheel tot een glad beslag. Let er wel op dat het beslag niet te lang mengt, anders wordt de cake minder luchtig en dat zou zonde zijn.

Het bakken van een cake lijkt misschien eenvoudig, maar er zijn toch een paar valkuilen waar je op moet letten. Om te zorgen dat jouw cake perfect uit de oven komt, is het goed om te weten wat je wél en vooral niet moet doen.

VEELGEMAAKTE FOUTEN BIJ HET BAKKEN VAN EEN CAKE

Aan de bak!

Dit heb je nodig: 

  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 5 eieren
  • 200 gram kristalsuiker
  • 80 milliliter zonnebloemolie
  • Poedersuiker
  • Snufje zout

Zo maak je het: 

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Doe de yoghurt, eieren, suiker en zonnebloemolie in een kom en meng dit goed door.
  • Voeg het zelfrijzend bakmeel en zout toe en meng dit goed door.
  • Giet het beslag in een cakevorm.
  • Bak de cake gaar in 60 minuten.
  • Laat de cake afkoelen en strooi er een laagje poedersuiker overheen.

Versieren van de cake

De yoghurtcake met een laagje poedersuiker is op zichzelf al een heerlijk gebakje. Maar ben je op zoek naar dat beetje extra feestelijkheid? Dan kun je de cake natuurlijk nog verder versieren. Denk bijvoorbeeld aan een mooie laag glazuur, een romige ganache of feestelijke toefjes botercrème. En daar houdt het niet op! Deze laagjes kun je vervolgens decoreren met vers fruit, chocolade, sprinkles of eetbare bloemen. Geen tijd om je taart tot in de puntjes te versieren? Geen zorgen! Met een feestelijke caketopper geef je jouw yoghurtcake in een handomdraai die perfecte finishing touch.

Versierplezier: lekker én simpel je cake versieren

Cake versieren met aardbeien en bloemen

Ben je nog niet uitgebakken? Wij hebben de 10 lekkerste Heel Holland Bakt cake recepten voor je op een rijtje gezet!

Top 10 cake recepten

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.