E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Wereld Chocoladedag: 10x de lekkerste recepten met chocolade

We kunnen geen genoeg krijgen van chocolade en gelukkig maar, want 2 keer per jaar vieren we Wereld Chocoladedag!

biscuit-chocolade.jpg

Op 7 juli en 13 september draait alles om chocolade. Wist je dat op 7 juli 1550 chocolade voor het eerst in Europa werd geïntroduceerd? Nederland moest nog even wachten, wij leerden chocolade pas kennen tussen 1610 en 1640. Op 13 september vieren we de verjaardag van een van Amerika’s grootste chocoladeproducenten. Dus markeer deze data in je agenda en geniet op beide dagen extra van je favoriete chocolade.

1. Brownies brownies

Denk je aan chocolade, dan denk je gelijk aan brownies. En wat zo leuk is aan dit gebakje: je kunt er eindeloos mee variëren. Voor de koffieliefhebbers onder ons is een brownie met een heerlijke koffiesmaak perfect. Maar ook brownies met een vleugje pindakaas of banaan zijn echte aanraders! Dus, ga aan de slag en geef je brownies een verrassende twist.

Bronwies

2. Gluten- & lactosevrij: makkelijkste chocoladetaart gluten- en lactosevrije chocoladetaart

Een lekkere, zelfgemaakte chocoladetaart hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Met dit recept maak je de aller makkelijkste chocoladetaart én hij is ook nog eens gluten- & lactosevrij! De ingrediënten voor deze taart heb je waarschijnlijk al in huis, want het enige dat je nodig hebt zijn eieren en pure chocolade. Decoreer de taart met rood fruit, poedersuiker en een snufje cacaopoeder voor een extra feestelijk resultaat.

Makkelijkste chocoladetaart

3. Chocoladetaart met frambozen makkelijk taart bakken

Ben je op zoek naar iets meer uitdaging? Ga dan aan de slag met déze chocoladetaart. De romige chocolademousse en de frisse frambozen zijn een perfecte combinatie. Dit is absoluut een taart om je vingers bij af te likken!

Chocoladetaart

4. Chocolate chip cookies Chocolate chip cookies

Als tussendoortje, bij de koffie of na het avondeten: koekjes zijn altijd een goed idee. Deze koekjes maak je met pure chocolade, maar je kan natuurlijk ook melkchocolade gebruiken. Variatietip: voeg 20 gram cacaopoeder toe aan het deeg en gebruik witte chocolade, melkchocolade en pure chocolade voor een ultiem chocoladekoekje!

Cookies

5. Chocolademousse van Robèrt Chocolademousse van Robèrt

Er is altijd wel een plekje over voor een toetje en zeker voor deze verrukkelijke, eenvoudige chocolademousse. Met slechts een handvol ingrediënten maak je dit heerlijke dessert in een mum van tijd klaar. Krijg je onverwachts eters over de vloer en wil je ze verrassen met iets speciaals? Dan is deze chocolademousse precies wat je zoekt!

Chocolademousse

6. Macarons met ganache vulling Vullingen voor macarons

Macarons heb je in allerlei verschillende smaken. Van aardbei tot vanille en van pistache tot karamel; je kan het zo gek niet bedenken of er is een macaron van gemaakt. Deze macaron met ganache vulling is toch wel één van onze favorieten. Het is een eenvoudige, maar super lekkere, romige vulling. Zeker het proberen waard!

Macarons

7. Bramenblaadjes bonbons vegan Bramenblaadjes bonbons

Wil je je vrienden of familie verrassen met iets lekkers bij de koffie of thee? Ga dan aan de slag met deze bonbons. Deze kleine chocolaatjes zijn heerlijk en helemaal niet zo moeilijk om zelf te maken. Ook kan je zelf bepalen waarmee je ze vult. In dit recept hebben de bonbons een vulling van marsepein, rozenwater en bramen. Een hele lekkere combinatie, al zeggen we zelf.

Bonbons

8. Moelleux au chocolat Moelleux au chocolat

Op het eerste gezicht lijkt dit een normaal chocoladecakeje, maar niets is minder waar. Als je het cakeje opensnijdt stroomt de warme, vloeibare chocoladevulling er direct uit. Dankzij deze vulling wordt de moelleux au chocolat ook wel een lavacakeje genoemd. Het maakt niet uit hoe je ze noemt, dit is gewoon een ontzettend lekker dessert!

Lavacakejes

9. Shortbread shortbread

We kunnen het ons haast niet voorstellen, maar bevatten de andere recepten iets teveel chocolade? Maak dan eens deze shortbread! Deze koekjes komen oorspronkelijk uit Engeland en ze worden daar ook wel millionaire’s shortbread genoemd. Heel erg lekker bij de koffie of gewoon als tussendoortje.

Shortbread

10. Chocoladebiscuit chocolade biscuit

Wil je een chocoladetaart maken? Gebruik dan deze biscuits als de basis. Biscuit is eigenlijk niets meer of minder dan een normale cake, maar dan luchtiger. Een ander verschil tussen biscuit en cake is dat cake vaak boter of olie bevat en biscuit niet. Deze luchtige biscuit is perfect voor het maken van een Charlotte Russe of een hazelnootrol.

Biscuit

Met dit makkelijke recept maak je chocoladerotsjes. Het enige wat je nodig hebt zijn nootjes naar keuze, zeezout en chocolade. Hoe je het maakt lees je hier.  

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.