Zo na de jaarwisseling blijven er vaak nog een paar vergeten oliebollen in de schaal liggen. Zonde om ze weg te gooien!! Het is namelijk verrukkelijk om er wentelteefjes van te maken.
Wentelteefjes worden ook wel verloren brood genoemd. Dat komt van het Franse pain perdu. Brood dat je normaal niet meer zou gebruiken en verloren zou gaan, verwerk je tot een heerlijke lekkernij. Maar wist je dat je overgebleven oliebollen ook goed kunt gebruiken om wentelteefjes mee te maken? We geven je een recept voor wentelteefjes in de oven en een recept waar je de koekenpan voor gebruikt.
Wentelteefjes van oliebollen in de pan
Dit is een recept voor zo’n 6-8 overgebleven oliebollen.
- Snijd de oliebollen in plakjes.
- Mix 2 eieren en 250 milliliter melk in een schaal.
- Haal de plakjes oliebol erdoor.
- Bak de plakjes oliebol in (room)boter.
- Bestrooi ze met kaneelsuiker.
Wentelteefjes van oliebollen in de oven
Dit is een recept voor zo’n 6-8 overgebleven oliebollen.
- Snijd de oliebollen in plakjes.
- Kluts 3 eieren met 150 milliliter slagroom.
- Haal de plakjes oliebol erdoor en leg ze op een ovenbakplaat, bestrooi ze met kaneelsuiker.
- Bak op 240 graden tot de oliebollen lekker knapperig zijn.
- Serveer meteen zodat ze nog warm zijn, met bijvoorbeeld vers fruit of nootjes.
Zo maak je een vegan variant
Eieren in een vegan recept, dat werkt natuurlijk niet. Gelukkig kun je ook vegan wentelteefjes maken!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.