Pasen en eieren zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar met een uitgebreide brunchtafel tijdens de paasdagen kan het wel voorkomen dat er (veel) eieren overblijven. En wat doe je er dan mee? Bekijk tips om verspilling te voorkomen.
De ultieme eiersalade
Dit recept is perfect voor je overgebleven gekookte eieren. Je hebt in een handomdraai lekker beleg voor op brood. Zo kom je de week wel door.
Eiersalade recept
Benodigdheden
- 4 (overgebleven) gekookte eieren
- Verse bieslook
- 2 eetlepels mayonaise
- Een halve theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel mosterd
- Citroen
Bereidingswijze
- Pel de gekookte eieren en doe ze bij elkaar in een schaaltje.
- Prak de eieren met een vork.
- Voeg de mayonaise, kerriepoeder en mosterd toe en roer goed door.
- Knip een paar steeltjes bieslook fijn boven de eiersalade en roer weer goed door.
- Breng op smaak met zout, peper en voeg eventueel wat citroensap toe naar smaak.
Huzarensalade
Een praktische, maar voedzame maaltijd. Tenminste als je het zelf maakt! Met deze huzarensalade kom je niet alleen van je overgebleven eieren af, je kunt er ook alle overgebleven groenten en vlees in kwijt. Ideaal dus voor een kliekjesdag.
Je leftover gekookte eieren smaken ook heerlijk bij asperges. Of verwerk ze in een makkelijke salade!
Hoe lang kun je gekookte eieren bewaren?
Je kunt een hardgekookt ei volgende het Voedingscentrum een week in de koelkast bewaren. Buiten de koelkast kun je ze beter niet bewaren.
Meer tips voor bakken met restjes van Pasen
Meer tips om te bakken met je restjes? Kijk dan eens naar deze recepten voor je overgebleven paasstol, chocolade en eieren. Zo verspil je niks!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.