Toe aan een klein beetje variatie tijdens het luxe kerstontbijt? Zet dan in plaats van een boter kerstman of kerstklokje een schaaltje zelfgemaakte whipped butter op tafel. Heerlijk luchtig opgeklopte boter en ook nog eens supersimpel om te maken!
Ultiem kerstontbijt
Wat is er nou fijner dan op eerste kerstdag wakker worden met een gedekte ontbijttafel? Wij kijken er ieder jaar naar uit! Versgebakken broodjes, een kerststol en nog veel meer lekkernijen. En om het af te maken zetten we dit jaar opgeklopte boter op tafel. Want we kennen natuurlijk scones met clotted cream, of bagels met een laagje roomkaas. Maar whipped butter werkt ook perfect op de kerstklassiekers en met twee ingrediënten is het ook nog eens klaar in een handomdraai!
Wat is het verschil tussen margarine en roomboter?
Zo maak je whipped butter
Ingrediënten
- 100 gram ongezouten roomboter
- 2 eetlepels volle melk of water
Bereidingswijze
Laat de boter in een kom op kamertemperatuur komen. Voor een romige variant voeg je de melk toe. Liever iets minder zware boter? Voeg dan water toe in plaats van melk. Klop de boter dan voor zo’n 1 à 2 minuten op lage snelheid van de mixer op. Als het water of de melk is opgenomen, mix de boter dan op hoge snelheid voor nog zo’n 2 tot 4 minuten. De geklopte boter is klaar als het er wit en romig uitziet. Doe de whipped butter in een schaaltje en je hebt heerlijk luchtige boter, voor op een broodje of tijdens de kerst op een heerlijke plak kerststol!
Dit is het basisrecept, voor meer smaak kan je er ook zeezout, bieslook of andere kruiden aan toevoegen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.