
Sinds de opkomst van de Dubai-reep heeft kataifi definitief voet aan de grond gezet in Nederland. De dunne deegsliertjes zorgen namelijk voor die heerlijke crunch in de populaire chocoladereep. Maar wat is kataifi precies en wat kun je er nog meer mee bakken? Dat leggen we uit!
Wat is kataifi?
Misschien ken je het ook wel als Engelenhaar. Zo wordt het zoete knapperige dessert in Nederland namelijk genoemd. Maar kataifi kent zijn oorsprong in Griekenland. De dunne deegslierten worden krokant gebakken in een koekenpan en vervolgens in een soort vogelnestje gevouwen. Voor het klassieke toetje vul je de deegnestjes met nootjes, zoals walnoten of pistache. En vooral die laatste combinatie is tegenwoordig enorm populair!
Dubai reep
Je kan er bijna niet meer omheen. De zogeheten Dubai reep is in korte tijd enorm populair geworden. Maar waar komt dat door? Dat moet wel te maken hebben met de bovengenoemde heerlijke combinatie! De chocoladereep wordt namelijk gevuld met een combinatie van kataifi en pistachepasta. Zo krijg je een heerlijke crunchy chocolade snack!
Ook zo’n fan van pistache? Probeer dan eens 1 van deze recepten!
Hoe maak je kataifi?
Geïnspireerd geraakt en wil je het zelf maken? Wij hebben het recept voor ongeveer 8 nestjes!
Dit heb je nodig:
- 160 gram bloem
- 120 gram maïzena
- Snufje zout
- 70 gram zonnebloemolie
- 350 gram water
- Gesmolten boter
Zo maak je kataifi
- Meng alle ingrediënten, behalve de boter, tot een beslag.
- Haal het beslag door een zeefje en doe het in de spuitfles.
- Verwarm de koekenpan op het vuur.
- Spuit dicht op de pan in snelle lange bewegingen deegdraadjes in de pan.
- Haal ze er meteen uit als ze op kleur zijn en leg ze op een schaal, afgedekt met een handdoek.
- Maak lange stroken van de kataifi en smeer ze goed in met gesmolten boter.
- Rol de kataifi in nestjes en knip eventueel netjes bij met een schaar.
Aan de bak!
Nu je je eigen kataifi hebt gemaakt kun je er natuurlijk het klassieke toetje van maken. Het enige wat je nodig hebt is siroop en nootjes die je lekker vindt! Vouw de kataifi om de nootjes heen en drapeer de siroop er overheen.
Ben je nog niet uitgebakken? Probeer dan eens 1 van deze lekkere recepten met zelfgemaakte kataifi.
Kataifi baklava
Baklava op de Griekse manier. Met dit recept maak je je eigen baklava en versier je zo ook nog eens met de heerlijke deegnestjes. Robèrt laat je zien hoe je het maakt!
Gekantelde laagjestaart
Deze laagjestaart is een ondergaande zon! Je maakt het met verschillende kleuren botercrème. Binnenin zit een nectarinecremeux en een crunch van kataifi.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.