Van roze koeken tot meringue schuimpjes en van suikerspin tot konijnensoezen. Dit zijn de lekkerste én leukste lentebaksels om in de voorjaarsvakantie te bakken.
1. Regenboog meringue
Dit recept voor brosse regenboog meringue is heel lekker en makkelijk te maken. Gebruik de toefjes meringue ter decoratie of eet ze gewoon op. Wil je de schuimpjes nog feestelijker maken? Versier ze dan met sprinkles!
2. Roze koeken
Of het nou zomer, winter, herfst of (bijna) lente is: koekjes bakken is altijd een goed idee. Bijvoorbeeld heerlijke én vrolijke roze koeken. Robèrt legt je uit hoe je ze maakt in deze video.
3. Maak je eigen suikerspin
De suikerspin is een echte lekkernij voor de echte zoetekauw. Maar hoe maak je een suikerspin zonder een suikerspinmachine? We zetten alle ingrediënten, benodigdheden en de werkwijze voor je op een rijtje. Eén ding is in elk geval zeker: voor dit recept heb je véél suiker nodig.
Suikerspin maken zonder machine
4. Konijnensoezen
Langzaam komen allemaal dieren uit hun winterslaap en kruipen ze uit hun holletjes. Verander traditionele soesjes daarom in schattige konijnensoezen.
5. Dieren donuts
Een koe, kip, tijger, lieveheersbeestje, spin, olifant of kangoeroe… Laat je creativiteit de vrije loop en zet deze vrolijke dieren donuts op tafel.
6. Maak een puzzelkoek
Dit is een kruidig koekje met kaneel, gember en kardemom! Versierd met een glazuurtje waar een beetje citroen door zit, om hem wat minder zoet te maken.
Ook leuk om te doen in de voorjaarsvakantie:
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.