Een aantal vijgenrassen kan goed in Nederland groeien. Dit komt doordat veel vijgensoorten ‘winterhard’ zijn. Ze kunnen het Nederlandse winterweer goed aan zonder dat je ze hoeft te bedekken tegen kou. Je zou zelfs kunnen overwegen zelf een vijgenboom van de variant ‘Brown Turkey’ in de tuin te zetten!
Zijn vijgen gezond?
Vaak vinden we vijgen terug in salades, maar ook in baksels misstaan ze niet. De zoete smaak kan namelijk met van alles worden gecombineerd. Probeer ze eens met verschillende soorten noten en kaas, honing of frambozen. De vruchten zitten vol vezels en zijn rijk aan vitamine B, wat goed is voor de stofwisseling.
Bladerdeeghapjes
Deze hartige bladerdeeghapjes zijn gevuld met twee verschillende vullingen. De vierkante hapjes hebben een vulling van gerookte forel, mierikswortel en appel. De ronde hapjes zijn gevuld met gekarameliseerde vijgen, gorgonzola, mascarpone en wat limoenrasp. Voor ieder wat wils!
Worteltaart met vijgen
Deze bijzondere taart is gevuld met een vijgen-walnotenjam in combinatie met een worteltaart. Een bijzondere smaak, die je afmaakt met schijfjes vijg. Je kunt het uiterlijk van de taart natuurlijk aanpassen aan wat je zelf mooi vindt.
Koffiebroodjes
Geitenkaas, honing, balsamicoazijn en vijgenchutney. Dit koffiebroodje is een combinatie van zoet en hartig met spannende en verrassende smaken. Daarom doet hij het niet alleen goed bij een kopje koffie, maar ook bij een glaasje wijn. Heerlijk!
Vijgentaart
Deze vegan desserttaart is gevuld met een hazelnootbiscuit, een vegan chocolademousse van tofu en zelfgemaakte vijgenjam. Hij wordt gegarneerd met verse vijgen en bladgoud. Chique en smaakvol!
Soesjes
Eens iets anders dan soesjes met slagroom. Deze hartige soesjes zijn gevuld met brie, vijgenjam, ras el hanout-kaascrème en walnoten.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.