‘Zat daar groente in? Maar het smaakte heel lekker!’ Soms is het lastig om kinderen groentes te laten eten, maar met deze baksels merk je daar helemaal niks van. Zo wordt groentes eten spontaan een feestje!
Pastinaakcake
Niet geheel suiker- en vetvrij deze pastinaakcake, wél helemaal vegan. Er zit minder suiker in en meer voedingsstoffen dan de gemiddelde cake. Inclusief verborgen groente en fruit!
Brownie met zoete aardappel
Brownies en zoete aardappel: een gekke combinatie? Probeer ze zelf en laat je verrassen!
De zoete aardappel geeft een smeuïge structuur aan de brownie en geeft ‘m tegelijkertijd een zoetere smaak.
Worteltaart
Deze worteltaart verraad zichzelf misschien een beetje door de worteltjes bovenop. Wil je niks verklappen dan kun je die dus beter weglaten. Je maakt de taart met een snufje nootmuskaat voor warmte en een weldadige botercrème.
Groenten pannenkoek
Met beleg op pannenkoeken kun je naar hartenlust variëren. Maar ook met het beslag kun je creatief aan de slag! Zo maak je van deze koeken een gezondere variant. In dit recept gebruiken we broccoli, maar je kunt ook kiezen voor een andere groentesoort naar keuze!
Dit heb je nodig
- 30 gram meel (bijvoorbeeld amandelmeel)
- 2 eieren
- snufje peper en zout
- 150 gram broccoli
Zo maak je het
Maal de broccoli fijn. Meng alle ingrediënten in een kom tot een beslag en laat het beslag even rusten. Verwarm ondertussen je koekenpan en gebruik olie of boter om je pannenkoeken in te bakken. Serveer de pannenkoeken warm, of laat ze afkoelen en stop ze in de lunchtrommel.
Pompoencake
Pompoen met speculaas klinkt als een overheerlijke combinatie. Deze pompoencake met (zelfgemaakte) speculaaskruiden zorgt gegarandeerd voor een fijne geur uit je oven. Maar de smaak maakt hem helemaal fantastisch!
Ei muffins
Deze ei muffins zijn maak je met ei, in combinatie met verschillende groentes. Je bakt ze gewoon in een muffinvorm, net als gewone muffins. Super makkelijk en zo klaar!
Ook lekker met verborgen groentes:
Deze courgettecake van Sarena is als een grapje ontstaan, toen zij ging experimenteren met groentes in een zoet gebakje. Het resultaat mag er zijn: een smeuïge cake, met worteljam en knalroze ganache van aubergine en rode biet.
Courgettecake met aubergine-rode bieten ganache
Natuurlijke kleurstoffen
Wist je dat je groentes ook heel goed kunt gebruiken om je beslag of glazuur een kleurtje te geven? Veel soorten groentes, maar ook fruit, zijn geschikt om je baksels mee te kleuren. Even pureren en dan toevoegen. Houd er wel rekening mee dat de groentes soms ook iets doen met de smaak van je baksel. Wortel- en bietensap zijn bijvoorbeeld geschikt om een mooi kleurtje te creëren.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.