E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Van perentaart tot peren in bladerdeeg: 5x de lekkerste baksels met peer

Als peren in het seizoen zijn, doen wij niets liever dan ermee bakken. Met deze 5 recepten is het weer heerlijk smullen.

Bakken met peren

Het is één van de populairste stukken fruit van Nederland: de peer! En wij snappen dat helemaal, want met deze recepten is het heerlijk smullen van de fruitige zoete smaak van peren.

Cheesecake van Dennis1. Peren cheesecake

Deze cheesecake bevat gekarameliseerde peer, perencompote en een romige vulling met perenpuree. Echt eentje voor de perenliefhebber dus! En, niet onbelangrijk, goedgekeurd door Janny.

Naar het recept

peer in bladerdeeg makkelijke perentaartjes2. Makkelijke peren in bladerdeeg

Dan een recept voor iedere thuisbakker. Deze makkelijke taartjes van peer in bladerdeeg zet je in een handomdraai op tafel. Serveer ze als dessert met bijvoorbeeld vanillesaus, als hapje of als traktatie bij de koffie.

Zo maak je de taartjes

Sticky toffee upside down3. Sticky toffee taart

In port gepocheerde peertjes op de bodem en beslag erbovenop. In de oven, even omdraaien en klaar is Kees. Of is het toch wat minder makkelijk? Geen zorgen, we helpen je stap-voor-stap door dit recept. Zodra je hem proeft weet je direct waar je het voor doet!

Maak ‘m zelf

Eric - Kruidige roggecake met peer4. Kruidige roggecake met peer

Een tulband voor de koude dagen. De kruidige smaken van piment, kruidnagel, nootmuskaat en gember warmen je op vanbinnen! En dan is het ook nog eens een klassieker met een twist: Deze tulband is gemaakt met 2 soorten bloem; normale bloem en roggebloem. En dat maakt hem best bijzonder, want roggebloem in een cake zie je niet zo heel vaak.

Aan de bak

tarte tatin van Ben5. Hartige tarte tatin

Wat er nou zo leuk is aan bakken met peer? Het combineert niet alleen goed met zoete smaken, je kan er ook goed hartige baksels mee maken. Zoals deze tarte tatin. De combinatie van peer en blauwe kaas is er eentje om van te blijven eten.

Naar het recept

stoofperenBakken met stoofperen

Ook lekker: bakken met stoofperen! Wij hebben het recept voor de lekkerste stoofpeertjes en geven tips wat je er vervolgens mee kunt bakken.

Alles over stoofperen

Heb je er soms ook moeite mee te ontdekken wanneer je fruit rijp is? MAXVandaag heeft een paar goeie trucs om dat te achterhalen!

 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.