Of je er nou eentje met winterse smaken bakt tijdens kerst, of eentje met bloemen en frisse smaken voor Pasen. Een tulband is altijd fijn op een feestdag! We zetten een aantal frisse, lenteachtige tulbanden voor je op een rijtje. Bijvoorbeeld voor bij je Paasontbijt- of brunch.
Hoe krijg je een tulband uit de vorm?
Als je een tulband bakt, is het natuurlijk wel zo fijn als hij na het bakken zonder kleerscheuren uit de vorm komt. Als je de vorm hebt ingevet kun je daarom wat bloem in de vorm stuiven. Klop de overtollige bloem eruit en voilà, de vorm is klaar om je beslag in te gieten.
Tulband met perzik en lavendel
Een echte lente-achtige tulband. Gevuld met perzik en lavendel. Want dat ruikt niet alleen lekker, het is ook nog eens heerlijk om te verwerken in je baksels. Tip: versier de taart met lavendel en combineer dat met paaseitjes en eetbare bloemen.
Tulband met frambozen en bessen
Als je zin hebt in een fruitige variant, maak dan dit frisse exemplaar, met citroen, frambozen en bessen. De kleine kletskopjes als garnering maken het plaatje compleet.
Citroentulband
Wil je een wat frisser cakeje? Dan komt deze tulband zeker in aanmerking. De lemon curd geeft er dat lekkere, wrange zuurtje aan.
Voor iedereen een mini tulband
Echt leuk: je kunt ook bakken in een mini tulband bakvorm. In zo’n kleine tulbandvorm kun je voor iedereen een eigen een mini tulband bakken en versieren met alles wat diegene lekker vindt.
Bak je liever met winterse smaken?
Cranberries en chocolade tulband
Ga ook aan de bak met deze fijne variant!
Bekijk recept op MAX Vandaag
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.