Ken jij de piñata taart al? Dat is een baksel waarbij er van alles tevoorschijn komt wanneer je hem aansnijdt. Dat zorgt gegarandeerd voor een verrassing op je feestje! We helpen je op weg met deze tips.
Tips voor het maken van een piñata taart
Tip 1: Gebruik kleine snoepjes voor de vulling
Gebruik kleine snoepjes om je piñata cake te vullen, bijvoorbeeld een mix van sprinkles en kleine smarties. Zo vallen ze er gemakkelijk uit wanneer je de taart opensnijdt.
Tip 2: Gebruik een steker
Maak een gat met een steker, zodat het mooi rond is en je het kunt vullen met allerlei lekkers. Maak je kleine cakejes? Dan kun je ook een appelboor gebruiken.
Tip 3: Gebruik een tulbandvorm
Om het extra gemakkelijk te maken kun je ook een tulbandvorm gebruiken voor de surprise inside taart, daar zit al een gat in het midden.
Tip 4: Boor in de onderste laag
Wanneer je een gat boort in de piñata cake, doe dat dan in de onderste 2 lagen, zodat je de bovenste laag nog kunt versieren. Je wilt natuurlijk niet dat al je versiering door het gat valt.
Tip 5: Wacht met versieren van je piñata taart
Komt je cake net uit de oven? Wacht dan even met versieren. Laat de cake goed afkoelen, anders smelten je chocolaatjes of snoepjes en plakken ze aan elkaar vast.
Dit is een artikel van Heel Holland Bakt Kids.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.