E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Tijd voor een klassieker: aardbeien slagroomtaart

Het is weer tijd voor aardbeien, dus ga de keuken in voor een echte bakklassieker: Een aardbeien slagroomtaart! Dit is hoe je 'm maakt.

Twisted slagroomtaart van Yannis

Een klassieker die iedere thuisbakker wel in diens arsenaal zou moeten hebben: de slagroomtaart! Een graag geziene gast op onze verjaardagen, maar wellicht denk je er niet direct aan om m zelf te bakken. Zonde! Want als je ‘m zelf bakt is ‘ie natuurlijk lekkerder en je kan het recept helemaal naar je eigen hand zetten. Wij geven je een paar tips en een recept voor de perfecte slagroomtaart en daarna is het tijd om te bakken!

Tips voor de perfecte slagroomtaart

Masterclass RobèrtVolgens Robèrt is er in de basis eigenlijk maar 1 recept voor een slagroomtaart biscuit: “200 gram ei, 100 gram suiker en 100 gram bloem. Die verhouding heb je nodig voor een klassieke biscuit.” Daar kun je natuurlijk mee variëren, maar in principe bouw je hier de de lagen van de slagroomtaart mee op. Je kan de taart bijvoorbeeld vullen met een jam van aardbeien of ander rood fruit. En verder komt er natuurlijk veel slagroom aan te pas.

Maar hoe zorg je er nu voor dat je altijd een strakke slagroomtaart neerzet voor vrienden en familie? Robèrt geeft je dé tip! “Bouw de taart op in een taartring. Decoreer eerste de zijkant van de taartring met een laagje slagroom. Bouw vervolgens de slagroomtaart op met de lagen biscuit, jam en slagroom. Smeer de bovenste biscuitlaag af met slagroom en maak de taartring los. Zo heb je op een simpele en snelle manier een strakke basis. Daarna kun je de taart natuurlijk nog versieren met alles wat je lekker vindt!”

Meer tips?

Bekijk de masterclass van Robèrt

Zo maak je de aardbeien slagroomtaart

Voor dit recept maak je het biscuit als volgt:

Benodigdheden Genoise beslag

  • 400 gram eieren
  • 200 gram kristalsuiker
  • 250 gram bloem
  • 60 gram roomboter
  • 2 eetlepels water

Bereiding van het Genoise beslag

  • Smelt de roomboter en laat afkoelen.
  • Klop de eieren met de suiker in 5-8 minuten schuimig.
  • Zeef de bloem er in delen door. Zorg dat het mengsel luchtig blijft.
  • Voeg voorzichtig de gesmolten boter en het water toe en spatel luchtig door.
  • Verdeel het beslag over de bakplaten en strijk glad.
  • Bak de génoise voor circa 12 minuten (of tot goudbruin) op 190 graden in de oven.
  • Stort de cakeplakken direct op een schone theedoek.

slagroomtaartMet dit basisbeslag maak je de echte klassieker. Gebruik het recept als basis en bouw je slagroomtaart op zoals Robèrt het hierboven beschrijft of volg de stappen en maak een slagroomtaart met een twist. Hoe dan ook, je tovert zo een mooie taart met heerlijke aardbeien op tafel!

Naar het recept

Meer recepten met aardbeien?

Wij zetten ze op een rij!

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.