Een borrelplank met allerlei verschillende (kaas)stengels. Wij zijn fan! We zetten een aantal heerlijke variaties op een rijtje, waaronder een zoete stengel. Heerlijk!
Kaasstengels maak je met bladerdeeg. Dat kun je kant en klaar kopen in de supermarkt, maar ook zelf maken. Hoe je dat doet volgens Robèrt zie je in deze video.
Basisrecept stengels
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Rol het bladerdeeg uit en beleg het met toppings die je lekker vindt (bijvoorbeeld kaas).
- Snijd repen van het bladerdeeg, draai ze een paar keer en leg ze dan op de bakplaat.
- Kluts een ei door elkaar. Bestrijk de kaasstengels met een beetje ei.
- Bak ze in de oven af voor ongeveer 15 minuten, houd ze goed in de gaten.
Met groene of rode pesto
Dit heb je nodig:
- 1 bos basilicum
- 1 teen knoflook
- 25 gram pijnboompitten
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 100 milliliter olijfolie
Zo maak je het:
- Begin met de pesto. Pureer de knoflook en basilicum in een keukenmachine.
- Voeg dan de pijnboompitten en kaas toe en meng opnieuw.
- Schenk er, terwijl hij draait, in een dun straaltje de olijfolie bij.
- Is je pesto klaar? Smeer het dan op het bladerdeeg en snijd repen.
- Draai de repen en bak ze af voor 15 minuten in de oven op 200 graden.
Liever een rode pesto? Een recept daarvoor vind je hieronder, als onderdeel van een bloembrood.
Een zoete stengel
- Een zoete variant van de stengel. Smeer stroken bladerdeeg in met suiker en kaneel. Draai ze een paar keer en bak ze dan voor 15 minuten af in de oven.
- Ook lekker: besmeer bladerdeeg met chocoladepasta, draai ze een paar keer om en schuif ze dan in de oven. Het water loopt ons al in de mond als we eraan denken.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.