Frambozen zijn niet alleen onweerstaanbaar lekker, je kan ze ook heel goed verwerken in je baksels! Van taarten en cakes tot nagerechten, de keuze is reuze. Wij hebben de lekkerste recepten met frambozen voor je op een rijtje gezet. Daar word je helemaal framblij van!
1. Panna cotta met frambozensaus
Panna cotta is een traditioneel, Noord-Italiaans nagerecht. Het wordt gemaakt met room, suiker, vanille, gelatine en geserveerd met een sausje van gepureerd fruit. Decoreer de panna cotta met pistachekruimels en verse frambozen. Genieten gegarandeerd!
2. Red velvet cupcakes met frambozen
Wie is er niet dol op red velvet cake? Deze typisch Amerikaanse cake is inmiddels ook in Nederland razend populair. En dat is niet zo gek, want de taart is makkelijk te maken en smaakt heel erg lekker! De enige uitdaging is de felrode kleur. Vroeger kleurde de cake rood door de wisselwerking tussen de zure ingrediënten en de cacaopoeder. Tegenwoordig gebeurt dit niet meer en moet je de cake kleuren met rode gelkleurstof.
3. Leadertaart Heel Holland Bakt
Dit is misschien wel de meest bekende frambozentaart van Nederland: de leadertaart van Heel Holland Bakt. Je ziet deze taart aan het begin van elke aflevering. Nooit eerder gingen de thuisbakkers aan de slag met deze taart, tot het jubileumseizoen van Heel Holland Bakt. De taart bestaat uit een pralinébodem, chocolademousse en frambozenmousse. En natuurlijk een toplaag van verse frambozen.
4. Chocoladetaart met frambozen
Dacht je dat aardbeien en chocolade een topcombinatie waren? Probeer dan eens frambozen met chocolade! Deze taart is gevuld met een chocolademousse, frambozencompote en gedecoreerd met nog meer chocolade. Een taart om je vingers bij af te likken! En hij is ook nog eens makkelijk om te maken.
5. Gevulde frambozencake
Deze cake zit boordevol verse frambozen, frambozen curd en frambozencrème. In de frambozencake proef je de subtiele smaak van koffie. Frambozen en koffie combineren volgens de jury verrassend goed!
6. Frambozen cheesecake
Verwen je familie en vrienden met deze frambozen cheesecake. De cheesecake zit boordevol frambozen, witte chocolade en pistachenoten. Maar wat is de beste roomkaas en hoe lang kan je een gebakken cheesecake bewaren? Met deze tips voor de perfecte cheesecake kan het niet meer mislukken.
7. Soufflé van frambozen
Een typisch Frans gerecht: de soufflé. Het maken van dit gerecht is best lastig, want hoe zorg je ervoor dat de soufflé goed rijst? Door de vorm in te smeren met een laagje boter en met de kwast van onder naar boven te strijken. Bestrooi de frambozensoufflé met een laagje poedersuiker en serveer er een bolletje ijs bij.
8. Zelf jam maken
Zelf jam maken is niet alleen heel makkelijk, het smaakt ook nog eens erg lekker! Met dit recept kun je zelf bepalen welke fruitsoort je gebruikt. Dus ook voor frambozen. Het geheime ingrediënt van een heerlijke, zoete jam? Geleisuiker!
Ga je aan de slag met één van deze recepten? Pluk dan zelf je frambozen in een van de vele pluktuinen in Nederland.hier Lees wat je nog meer kan maken met zelf geplukt fruit.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.