Appels zijn een heerlijke smaakmaker en ook nog eens hartstikke gezond. En het mooiste van alles? Je kunt er het hele jaar door de lekkerste baksels mee maken. De meeste appels worden geoogst in de nazomer, van augustus tot september. Maar dankzij slimme bewaartechnieken liggen er het hele jaar door appels in de winkel. Deze bewaarappels worden tijdens de zomermaanden geplukt en op de juiste manier bewaard, zodat jij ze op elk moment kunt gebruiken voor een lekker en makkelijk toetje.
1. Appel kaneel trifle
Heb je trek in appeltaart, maar heb je geen tijd om een hele taart te bakken? Deze trifle in een glaasje is dé oplossing! In een handomdraai zet je dit heerlijke dessert op tafel, zodat je kunt genieten van de warme smaak van appeltaart. Maar let op: ook al is dit dessert snel gemaakt, het moet wel 2 uur opstijven in de koelkast. Geduld wordt beloond, want het resultaat is ontzettend lekker!
2. Makkelijk én lekker: bladerdeeg met appel
In Nederland zijn we gek op bladerdeeg, en dat is ook helemaal niet zo gek. Je kunt er namelijk eindeloos mee variëren! Of je nu kiest voor knapperige appelflappen, luchtige bladerdeegstengels of deze frisse bladerdeeghapjes met appel; bladerdeeg stelt nooit teleur. Voor dit eenvoudige dessert heb je maar een paar ingrediënten nodig: appels, honing, bladerdeeg en een eitje. Simpel, snel en gegarandeerd een succes.
3. Appel cheesecake in een glaasje
Heb je een gezellig diner in het vooruitzicht en zoek je nog een simpel dessert? Maak dan deze feestelijke appel cheesecake in een glaasje! Dit dessert kun je perfect van tevoren klaarmaken en het recept is makkelijk te verdubbelen als je meer gasten verwacht. De karamelsaus kun je natuurlijk helemaal zelf maken, maar een kant-en-klare saus is ook helemaal prima.
4. Appelroosjes van bladerdeeg
Zoals we net al zeiden, zijn Nederlanders gek op bladerdeeg. En deze prachtige appelroosjes van bladerdeeg zijn dan ook toppers om te serveren! Ze zien er niet alleen heel leuk uit, maar ze zijn ook nog eens makkelijk om te maken. Perfect om je taart mee te versieren of om gewoon lekker van te genieten na een avondje tafelen.
5. Appelringen
Nóg een dessert met appel en bladerdeeg, want je weet: die combinatie kan niet misgaan! Deze appelringen zijn een twist op de klassieke appelflappen. Met sappige appels, een vleugje kaneel, knapperig bladerdeeg en een eitje tover je zo een heerlijk dessert op tafel. Wil je de appelringen extra feestelijk maken? Serveer ze dan met een bolletje ijs en een toefje slagroom.
Ben je nog niet uitgebakken? Ga dan aan de slag met deze appelmoes, lekker in een worteltaart of appelcake!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.