Een smoothiebowl is een lekker, voedzaam en makkelijk ontbijtje. Deze variant maak je met kersen, maar je kunt naar hartenlust variëren. Bijvoorbeeld met aardbeien, frambozen of bramen. Kies voor dit recept je favoriete yoghurt zoals volle yoghurt, kokosyoghurt of lactosevrije yoghurt. De zelfgemaakte granola als topping maakt je smoothiebowl compleet!
Zo maak je je eigen granola
Meng 3 eetlepels zonnebloemolie met 4 eetlepels honing of agavesiroop. Voeg daar een snuf zout en ongeveer 300 gram aan ingrediënten voor de granola aan toe. Kies wat je lekker vindt. Denk aan: havermout, noten, zaden, pitten, gepofte spelt of kokosschaafsel.
Breng de ingrediënten op smaak met kruiden naar keuze: kaneel, cacao, kardemom, chinees 5 kruidenpoeder of een andere fijne kruidenmix. Meng alles goed, stort uit over een bakplaat met bakpapier en bak de granola in zo’n 20-30 minuten op 180 graden krokant en goudbruin. Schep het mengsel af en toe om. Laat de granola afkoelen. Je kunt er dan nog gedroogd fruit of stukjes chocolade aan toevoegen.
Zelfgemaakte granola bewaren
Bewaar de granola in een afgesloten bak of pot, bijvoorbeeld een grote weckpot. Op deze manier is de granola 2 tot 3 weken houdbaar en blijft je granola lekker knapperig.
Zo maak je de smoothiebowl
Dit heb je nodig
- 150 gram (bevroren) kersen
- 1 banaan
- 125 milliliter (plantaardige) yoghurt
- granola
- kokosschaafsel
Zo maak je het
Mix de kersen, banaan en yoghurt door elkaar in een blender. Schenk in een schaaltje. Strooi de granola en het kokosschaafsel eroverheen. Garneer je smoothiebowl eventueel met verse kersen. Eet smakelijk!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.