Deze Sinterklaasbrownies met kruidnoten zijn gemakkelijk te maken en overheerlijk! We delen het recept. Hmmm! Ruik je de geur van speculaas en chocolade al?
Zo maak je Sinterklaasbrownies
Ingrediƫnten
- 175 gram boter
- 150 gram pure chocolade
- 275 gram suiker
- 125 gram bloem
- 1.5 theelepel bakpoeder
- 3 eieren
- 1 vanillestokje
- Kruidnoten
Bakbenodigdheden
- Pannen (voor het au bain-marie smelten van de chocolade)
- Bakvorm
- Mengkom
- Mixer
Zo maak je de brownies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Smelt de chocolade en de boter au bain-marie.
- Roer de suiker er doorheen als de chocolade gesmolten is.
- Snijd het vanillestokje over de lengte doormidden en schraap het merg eruit.
- Meng de bloem, het bakpoeder en het vanillemerg door het chocolademengsel.
- Klop 1 voor 1 de eieren er doorheen.
- Roer nu de kruidnoten door het beslag.
- Giet het beslag in de vorm en bak de brownie in 35 minuten gaar.
- Laat de brownie afkoelen in de vorm.
Decoratie
- Wil je ook nog kruidnoten op de topping van je brownie? Smelt dan witte- of melkchocolade en giet dit over je brownie.
- Maak de brownie af met snoepgoed en kruidnoten.
- Hmmm! Dat wordt smullen!
Nog meer Sinterklaas recepten?
Probeer deze kruidnotenmuffins
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.