E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Sinterklaasbrownies: zo maak je ze zelf

In Sinterklaastijd kun je nooit genoeg bakken. Maak deze makkelijke brownies met kruidnoten in een handomdraai.

mengkom-chocoladePGN

Deze Sinterklaasbrownies met kruidnoten zijn gemakkelijk te maken en overheerlijk! We delen het recept. Hmmm! Ruik je de geur van speculaas en chocolade al?

Zo maak je Sinterklaasbrownies

Ingrediƫnten

  • 175 gram boter
  • 150 gram pure chocolade
  • 275 gram suiker
  • 125 gram bloem
  • 1.5 theelepel bakpoeder
  • 3 eieren
  • 1 vanillestokje
  • Kruidnoten

Bakbenodigdheden

  • Pannen (voor het au bain-marie smelten van de chocolade)
  • Bakvorm
  • Mengkom
  • Mixer

Zo maak je de brownies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Smelt de chocolade en de boter au bain-marie.
  • Roer de suiker er doorheen als de chocolade gesmolten is.
  • Snijd het vanillestokje over de lengte doormidden en schraap het merg eruit.
  • Meng de bloem, het bakpoeder en het vanillemerg door het chocolademengsel.
  • Klop 1 voor 1 de eieren er doorheen.
  • Roer nu de kruidnoten door het beslag.
  • Giet het beslag in de vorm en bak de brownie in 35 minuten gaar.
  • Laat de brownie afkoelen in de vorm.

Decoratie

  • Wil je ook nog kruidnoten op de topping van je brownie? Smelt dan witte- of melkchocolade en giet dit over je brownie.
  • Maak de brownie af met snoepgoed en kruidnoten.
  • Hmmm! Dat wordt smullen!

Nog meer Sinterklaas recepten?

Probeer deze kruidnotenmuffins

 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.