E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Sinterklaas trifle glaasjes met speculaas

Deze Sint trifle is perfect voor pakjesavond. maar ook heerlijk voor de dag voor pakjesavond én de dag daarvoor.

Sinterklaas trifle

We duiken de keuken in voor pakjesavond. En wel om deze Sinterklaas trifles in een glaasje te maken. Een combinatie van herfst- en Sinterklaassmaken, samen in een glas. Dat wordt genieten van het heerlijk avondje! Dit dessertje moet na het maken 2 uur opstijven in de koelkast.

Wat is een trifle?

De trifle (letterlijk niemendalletje of snuisterij) komt oorspronkelijk uit de Engelse keuken. Het is een opstapeling van allerlei ingrediënten in een glas. Die combinatie van verschillende smaken is niet alleen heel lekker, het ziet er ook nog eens mooi en feestelijk uit.

Hoe maak je het?

Ingrediënten 

  • 3 peren
  • Klontje roomboter
  • 30 gram poedersuiker
  • 40 gram basterdsuiker
  • 200 gram mascarpone
  • 200 milliliter slagroom
  • 2 theelepels speculaaskruiden (zo maak je de kruiden zelf)
  • 1 theelepel kaneel
  • 200 gram speculaasjes
  • Sinterklaaschocolaatjes

Bakbenodigdheden

  • 4 mooie glazen (niet te smal) + lange lepels
  • Koekenpan
  • Mengkom
  • Mixer
  • Deegroller

Zo maak je het

De glaasjes moeten na het maken nog 2 uur in de koelkast gezet worden.

  • Schil en snijd de peren in blokjes.
  • Smelt roomboter in de koekenpan en voeg de peren en de kaneel toe.
  • Voeg de suiker toe aan de peren. Laat het karamelliseren.
  • Roer de mascarpone en laat het buiten de koelkast staan.
  • Klop de slagroom met de mixer tot stijve pieken, samen met de speculaaskruiden en poedersuiker.
  • Meng de slagroom met de mascarpone.
  • Maak de speculaasjes fijn door ze tussen een theedoek te leggen en er met een deegroller overheen te gaan. Of hak ze fijn in de keukenmachine.
  • Pak de glazen erbij. Doe onderin het glas de speculaaskruimels, daar bovenop het mascarpone-slagroom mengsel en tot slot de peren. Herhaal dit tot het glaasje gevuld is.
  • Maak de trifles af met een pepernoot of Sinterklaaschocolaatje bovenop.
  • Zet 2 uur in de koelkast voordat je ze serveert.

Ook lekker: trifle met bokkenpootjes

Recept voor trifle met bokkenpootjes

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.