Een eitje kan niet ontbreken bij een lekker ontbijtje op de zondagmorgen. Gekookt, gebakken of gepocheerd. Er zijn heel veel verschillende manieren om een ei klaar te maken. Een echte klassieker? Eggs benedict. Dit is het en zo maak je het!
Wat zijn eggs benedict?
De naam van dit ‘eier-gerecht’ komt van de bedenker: Lemuel Benedict. Het recept? Dat is gelukkig niet erg moeilijk. Je legt een plakje bacon op een geroosterd broodje, maakt gepocheerde eieren en daar giet je een Hollandaisesaus overheen. Een vullend, maar erg lekker ontbijtje.
Zo maak je het:
- Bak broodjes in de oven en beleg ze met bacon (je kunt dat natuurlijk ook weglaten of zalm gebruiken als vervanger).
- Smelt voor de Hollandaisesaus 250 gram boter.
- Klop 3 eierdooiers, samen met 2 eetlepels azijn en 4 eetlepels witte wijn. Doe er een beetje zout en peper naar smaak bij.
- Verwarm het au bain-marie en voeg langzaam de boter toe. Klopt het goed door elkaar tot het een lekkere dikke saus is.
- Pocheer 3 eieren. Hoe je dat doet lees je hier.
- Beleg de broodjes met de eieren en giet er de Hollandaisesaus overheen. En dan: smullen maar!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.