Wat zijn sheet pan pancakes?
In plaats van een stapel losse pannenkoeken te bakken, giet je bij sheet pan pancakes het beslag op de bakplaat of in een bakvorm. Daarmee krijg je eigenlijk één grote cake van pannenkoeken. Versier het met vers fruit of sprinkels en je hebt heel snel iets lekkers op tafel. Ook lekker: ontbijt er de volgende ochtend mee.
Zo maak je sheet pan pancakes
Voor dit recept gebruikten we een brownie bakvorm van 28 x 19 centimeter.
Ingrediënten
- 200 gram tarwemeel
- 3 eetlepels suiker
- 1,5 theelepels bakpoeder
- Snufje zout
- 2 eieren
- Halve theelepel vanille extract
- +/- 300 milliliter melk
- +/- 50 gram gesmolten boter
- Toppings: vers fruit, sprinkels, chocolade stukjes of kleurstof
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Smelt de boter.
- Doe de ingrediënten in een mengkom, behalve de melk. Klop alles ingrediënten door elkaar.
- Giet langzaam de melk erbij. Je hoeft niet alles te gebruiken, kijk hierbij goed naar de dikte. Is het nog te dik? Dan kun je wat extra melk toevoegen.
- Bekleed de bakplaat of een brownievorm met bakpapier.
- Giet het beslag in de vorm. Wil je graag 2 kleuren? Splits dan het beslag en meng kleurstof door 1 deel of 2 delen van het beslag.
- Beleg het beslag met allerlei toppings die je lekker vindt. Vers fruit, stukjes chocolade of sprinkels.
- Bak de sheet pan pancake af in ongeveer 15 minuten.
- En dan: smullen maar!
Koningsdag sheet pan pancakes
Voor de Koningsdag-versie kun je aardbeien en blauwe bessen gebruiken, rood-wit-blauwe sprinkels eroverheen strooien óf een beetje oranje kleurstof door het beslag mengen. Ook heel leuk om te doen met je kleine bakkermakker.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.