Deze regenboogkoekjes zijn super leuk om samen te bakken met kinderen! Ga je aan de slag met deze koekjes, neem er dan even de tijd voor. Je moet namelijk even kneden voordat je kleurstoffen goed mengen door je deeg. Hoe meer kleurstof je gebruikt, hoe feller de kleuren van de koekjes.
Zo maak je regenboogkoekjes
Dit heb je nodig:
- 220 gram ongezouten roomboter
- 200 gram suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 ei
- 400 gram bloem
- Kleurstof (in regenboogkleuren)
Zo maak je het:
- Doe de boter en suiker in een mengkom en mix met een mixer door elkaar.
- Doe tot slot het ei, vanille-extract en meel erbij en mix tot een koekjesdeeg (eventueel met de hand).
- Verdeel het deeg in 5 verschillende bollen van groot naar klein (er hoeft niet veel verschil in te zitten).
- Voeg de volgende 5 kleuren toe aan elk stuk deeg. Paars, blauw, groen, geel en rood. Meng de kleur goed door het deeg. Neem hier de tijd voor, het kan even duren voordat de kleurstof mengt met het deeg.
- Maak van het paarse deeg een lange dunne rol.
- Rol de rest van de gekleurde delen deeg uit en vouw die om elkaar heen. Start met blauw, daarna groen, geel en rood. Zo krijg je een koekjesrol met verschillende kleuren.
- Rol de koekjesrol nog even heen en weer zodat alle gekleurde delen goed aan elkaar vastzitten.
- Pak de rol in plasticfolie en leg het ruim een uur in de koelkast. Het deeg moet goed hard zijn, zodat je het kunt snijden. Niet hard genoeg? Laat het dan nog even liggen.
En weer verder…
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd plakjes van het deeg en snijd de plakjes door (net onder het midden). De 2 buitenste koekjes hebben een ander uiterlijk, dat doet gelukkig niks af aan de smaak.
- Leg de regenboogkoekjes op een bakplaat en bak ze af in ongeveer 10 minuten.
- En dan: opeten en uitdelen maar!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.