Wat is red velvet?
De bekende red velvet cake komt uit Amerika en is inmiddels ook in Nederland heel bekend. Deze naam komt (uiteraard) van de rode kleur van het baksel. Die rode kleur krijg je door het gebruik van kleurstof of bietensap.
Red velvet cookies
(35-40 stuks)
Ingrediƫnten:
- 150 gram zachte boter
- 70 gram suiker
- 40 gram bruine suiker
- 40 gram lichtbruine basterdsuiker
- vanille, naar smaak
- 2 eidooiers
- 220 gram bloem
- 2 gram bakpoeder
- 140 gram witte chocolade, in stukjes
- Rode kleurstof (voeg toe naar gevoel)
- +/- 15 gram cacao
Zo maak je red velvet cookies:
- Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Verwarm de oven voor tot 175 graden.
- Meng de boter met suiker en de vanille.
- Hak de witte chocolade fijn en meng dit met de rest van ingrediƫnten tot een samenhangend deeg.
- Voeg eventueel extra rode kleurstof toe als het deeg nog niet rood genoeg is.
- Pak het in met plastic folie en laat het ongeveer een uurtje rusten in de koelkast.
- Verdeel het deeg in stukjes en maak er bolletjes van.
- Leg de bolletjes op de bakplaat en druk ze een beetje plat.
- Bak de koekjes 16-17 minuten in de oven.
- Houd de koekjes ondertussen in de gaten; de precieze baktijd is afhankelijk van de grootte van de koekjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.