E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Red velvet cookies met witte chocolade

Van deze chewy koekjes loopt het water je toch in de mond? Red velvet met witte chocolade: een gouden combinatie!

Red velvet

Wat is red velvet?

De bekende red velvet cake komt uit Amerika en is inmiddels ook in Nederland heel bekend. Deze naam komt (uiteraard) van de rode kleur van het baksel. Die rode kleur krijg je door het gebruik van kleurstof of bietensap.

Red velvet cookies

(35-40 stuks)

Ingrediƫnten:

  • 150 gram zachte boter
  • 70 gram suiker
  • 40 gram bruine suiker
  • 40 gram lichtbruine basterdsuiker
  • vanille, naar smaak
  • 2 eidooiers
  • 220 gram bloem
  • 2 gram bakpoeder
  • 140 gram witte chocolade, in stukjes
  • Rode kleurstof (voeg toe naar gevoel)
  • +/- 15 gram cacao

Zo maak je red velvet cookies:

  • Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Verwarm de oven voor tot 175 graden.
  • Meng de boter met suiker en de vanille.
  • Hak de witte chocolade fijn en meng dit met de rest van ingrediĆ«nten tot een samenhangend deeg.
  • Voeg eventueel extra rode kleurstof toe als het deeg nog niet rood genoeg is.
  • Pak het in met plastic folie en laat het ongeveer een uurtje rusten in de koelkast.
  • Verdeel het deeg in stukjes en maak er bolletjes van.
  • Leg de bolletjes op de bakplaat en druk ze een beetje plat.
  • Bak de koekjes 16-17 minuten in de oven.
  • Houd de koekjes ondertussen in de gaten; de precieze baktijd is afhankelijk van de grootte van de koekjes.

Nog meer lekkere red velvet recepten:

Red Velvet Bananenbrood, lekker, gezond en makkelijk

Red velvet cheesecake

Red Velvet chocolate cake

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.