E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Recept voor vanille chai muffins

Zien deze vanille chai muffins er niet verrukkelijk uit? Je maakt ze met chai kruiden, pompoen en een fluweelzachte vanille topping.

Chaicakejes

Chai ken je wellicht van de warme, herfstige drank; chai thee. Maar wist je dat chai kruidenmix ook een heerlijk ingrediënt is dat je kunt gebruiken in muffins? De kruidige mix combineert goed met de zachte smaak van vanille. Zo maak je zelf vanille chai muffins!

 

Recept voor vanille chai muffins

Ingrediënten chai kruidenmix

  • 6 theelepels kaneel
  • 3 theelepels kardemom
  • 3 theelepels gemberpoeder
  • 2 steranijzen
  • 2 theelepels piment
  • 2 theelepels kruidnagel
  • 0,5 theelepel zwarte peper

Ingrediënten cupcakes

  • 45 gram (gesmolten) boter
  • 135 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 200 gram pompoenpuree
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 200 gram bloem
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 1,5 theelepel baking soda
  • Snufje zout
  • 2 eieren

Ingrediënten topping

  • 100 gram gezouten roomboter
  • 60 milliliter slagroom
  • 80 gram mascarpone
  • 90 gram bruine basterdsuiker
  • 2 theelepels vanille extract
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 200 gram poedersuiker
  • Kaneelstokje (als decoratie)

Bakgereedschap

  • Mixer
  • Muffinvormpjes
  • Muffinbakvorm
  • Spuitzak
  • Pan
  • Mengkom

Zo maak je de vanille chai muffins

Recept voor 16 muffins

Pompoenpuree 

  • Schil de pompoen en snijd hem in kleine blokjes.
  • Kook de blokjes in water tot ze zacht zijn.
  • Giet af en pureer met een staafmixer tot pompoenpuree.

Vanille chai muffins

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Meng voor de chai kruidenmix alle kruiden door elkaar.
  • Smelt de boter.
  • Mix met de mixer of keukenmachine de boter, bruine suiker, vanille, eieren en pompoenpuree door elkaar. Voeg daarna de bloem, bakpoeder, baking soda, zout en de chai kruidenmix toe en mix tot een beslag.
  • Vul de cakevormpjes met het beslag en bak in de oven voor ongeveer 20 minuten.
  • Zijn ze klaar? Laat ze dan goed afkoelen, zodat de topping er niet af smelt.

Topping

  • Mix de mascarpone luchtig, voeg de slagroom toe en mix tot het stijf is, zo ontstaat er heavy cream in plaats van slagroom.
  • Smelt 25 gram boter, de room en de bruine basterdsuiker in een pan.
  • Breng aan de kook en kook 1 minuut tot de suiker is opgelost.
  • Giet het over in een bak en laat in de vriezer afkoelen voor 20 minuten (in de koelkast moet het iets langer).
  • Haal het uit de koeling en voeg de rest van de boter, de vanille en de poedersuiker toe. Mix alles goed zodat het allemaal met elkaar vermengd is.

Decoratie

  • Schep het beslag voor de topping in een spuitzak en spuit toeven op de muffins.
  • Meng een beetje chai kruidenmix met bruine basterdsuiker en strooi dit op de topping.
  • Voeg eventueel een kaneelstokje toe als decoratie.

Ontbijten met muffins

Muffins zijn ook uitermate geschikt om mee te ontbijten. We hebben fijne recepten voor je!

Probeer deze heerlijke ontbijtmuffins

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.