E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Recept voor konijnensoezen

Tover je soesjes in een paar stappen om in schattige konijnensoezen.

soezen-1920x1080-hhbkids

Wil je aan de slag met een kleine bakkermakker? Verander traditionele soesjes in schattige konijnensoezen. Gebruik als voorbeeld je eigen konijn, die van een vriendje of vriendinnetje of ga op zoek naar wilde konijnen.

 

Konijnensoezen maken

Ingrediënten

Soezendeeg
100 gram water
100 gram melk
100 gram boter
100 gram bloem, gezeefd
4 eieren (200 gram ei)
1 snuf zout 

Slagroomvulling
Een bus slagroom of een pot verse slagroom

Decoratie
Dropveters (voor de snorharen)
Zwartwitjes (voor de oogjes)
Rode smarties (voor de neusjes)
Ouwel blaadjes (voor de oortjes) Je kunt deze ook maken met marsepein.

Bakgereedschap
Steelpan
Spatel
Spuitzak en spuitmondje
Mengkom

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 190 graden.

Soezendeeg:
Breng het water en de melk met de boter in een pan aan de kook.
Neem de pan van het vuur, voeg onmiddellijk de bloem en het zout toe en roer goed.
Zet de pan terug op het vuur en gaar het beslag al roerende met een spatel tot er een vetlaagje op de bodem van de pan achterblijft.
Neem de pan weer van het vuur en doe het beslag in een mengkom.
Roer het beslag goed door zodat het afkoelt.
Voeg vervolgens één voor één de eieren toe; roer tussendoor goed en zorg dat het eerste ei helemaal is opgenomen voordat je het volgende ei toevoegt.
Doe het beslag in de spuitzak en spuit het in bolletjes van gewenste grootte op de bakplaat.
Bak de soezen op 180-190 °C, ongeveer. 20 minuten; de precieze baktijd is afhankelijk van de grootte van de soezen.
Laat de soezen afkoelen.

Slagroomvulling
Vul de soezen met slagroom.

Versiering
Knip de dropveters in kleinere stukjes.
Plak de oren, ogen, neus en snorharen met een beetje slagroom op de soes.

 

Meer Heel Holland Bakt Kids recepten?
leuke recepten om met kinderen te maken

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.