Vulling maken
De naam zegt het al, cake truffels maak je meestal met een vulling van cake. Maar, eigenlijk kun je met deze lekkernij alle kanten op. Want ook koekjes, fudge, marsepein of spijs zijn heel geschikt als vulling voor de cake truffel. Dat maakt dit recept de ideale oplossing voor al jouw bak-restjes. Ga je voor de klassieker, dan kun je uitgaan van onderstaand recept:
Dit heb je nodig
- 250 gram van je favoriete koekje/cake
- 100 gram roomkaas
Zo maak je het
- Maal de koekjes/cake fijn tot kruimels.
- Meng de roomkaas er goed door.
- Maak kleine balletjes van het beslag en laat ze minstens een kwartiertje koud worden in de koelkast.
- Ondertussen kun je de chocolade gaan voorbereiden.
Chocolade
Voor je cake truffels kun je zelf kiezen welke chocolade je gebruikt. Ga je voor melk, wit of puur? Bepaal zelf welke smaak je lekker vindt en wat past bij je vulling. Je hebt 300 gram nodig. En het mooiste resultaat krijg je, als je de chocolade netjes tempereert. Robèrt legt je stap voor stap uit hoe dat werkt.
Chocolade tempereren met Robèrt
Je kunt de chocolade ook op een snelle/eenvoudige manier tempereren in de magnetron. Dat werkt als volgt:
- Hak 300 gram chocolade in kleine stukjes en doe het in een plastic of glazen kom.
- Zet de chocolade steeds 15 seconden in de magnetron en roer daarna telkens goed door.
- Herhaal dit tot de chocolade bijna helemaal gesmolten is, er mogen nog wat kleine harde stukjes in zitten.
- Haal de kom uit de magnetron, roer de chocolade goed door en je bent klaar om te dippen!
Cake truffels dippen
Je cake truffels netjes in chocolade dippen is geen eenvoudig klusje. Hoe vaker je oefent, hoe mooier ze zullen worden. Maar geen zorgen. Alle bonbons die niet gelijk netjes worden, smaken net zo lekker hoor. Hiervoor heb je 2 gewone vorken of een speciale chocolade vork nodig.
Zo werkt het
- Gooi een truffel in de chocolade en bedek hem voorzichtig met een laagje chocolade.
- Til de bonbon nu uit de chocolade met je vork en laat de overtollige chocolade er af lekken.
- Tik de vork een paar keer rustig op de rand van het schaaltje.
- Strijk hem aan de onderkant langs de rand van het schaaltje af om de overtollige chocolade te verwijderen.
- Schuif de truffel nu voorzichtig op een bakpapiertje. Hier kun je de tweede vork voor gebruiken.
Cake truffels versieren
Na het dippen kun je jouw cake truffels versieren. Dat is vooral leuk als je ze maakt voor een speciale gelegenheid, zoals een babyshower, geboorte, Kerst, Pasen, Halloween of een (thema)feestje. Laat je cake truffels na het versieren opstijven in de koelkast.
Cake truffels klaar? Smullen maar!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.