Laat je niet voor de gek houden! Vanwege de smaak lijkt rabarber misschien veel op fruit, maar het is een groente. En wat voor één! De veelzijdige groente zit boordevol vitamine, mineralen, ijzer en vezels.
De maand mei is eigenlijk de beste maand om hem te eten en te verwerken in je baksels. Na de langste dag van het jaar is het beter om de groente niet meer te oogsten. Hoe later in het seizoen, hoe zuurder de groente wordt. De hoeveelheid oxaalzuur neemt namelijk steeds meer toe. Dit zit voornamelijk in de bladeren. De bladeren mag je dan ook niet eten!
Rabarbertaart tatin
Een tarte tatin is een typisch Franse appeltaart op z’n kop, met een laagje gekaramelliseerde suiker. In dit recept maak je deze klassieker met rabarber, in combinatie met karamel. Je versiert hem met toefjes chantilly-mascarponecrème en victoria beslag: geroosterd en gesuikerd amandelschaafsel.
Rabarber crumble
Een veelvoorkomende manier om deze groente te eten: verwerkt in een lekkere crumble! Extra verrukkelijkmet verse slagroom en een bolletje roomijs.
Met deze tips maak je de allerlekkerste crumble!
Crumbletips
Rabarbercompote met appel
Dit heb je nodig
250 gram rabarber
100 gram appel
50 gram suiker
50 gram water
10 gram custardpoeder
Zo maak je het
- Schil de appels.
- Snijd de rabarber en appel in kleine stukjes en doe ze in een pan.
- Voeg water en suiker toe, laat het geheel ca. 10 minuten koken.
- Roer het met de garde door elkaar.
- Meng de custard met een beetje koud water tot een papje en meng dit door de compote.
- Schenk de compote in een schaal om af te laten koelen.
Aardbeien en rabarber
Aardbei-rabarbercompote
In deze bruidstaart zit een overheerlijke aardbei-rabarbercompote verwerkt. En die is (ook zonder de rest van de bruidstaart) zeker het maken waard! Lekker op een cracker, of doe een lepel door je bakje kwark.
Aardbeien- rababer-chocoladetaart
Dit recept combineert het lekkere van aardbeien, rabarber en chocolade. Bijzonder, maar vooral bijzonder lekker!
Rabarber fool
Dit Britse klassieke dessertje is simpel en erg lekker: rabarber fool. Tip: ook lekker als ontbijtje.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.