We kunnen weer aan de bak met rabarber! Deze veelzijdige groente zit boordevol vitamine, mineralen, ijzer en vezels. Hoewel rabarber vaak gebruikt wordt in zoete baksels, is het toch echt een groente. Verwerk rabarber in een taart, deeghapjes of in deze crumble en krijg meteen de nodige groente binnen.
Wanneer is het rabarberseizoen
Het rabarberseizoen duurt niet lang, meestal van maart tot en met augustus. Na de langste dag van het jaar kan je de groente beter niet meer oogsten, omdat het dan erg zuur smaakt. Dat komt door het oxaalzuur dat zich niet alleen meer in de bladeren verzamelt, maar ook in de stengels. De bladeren van deze groente kan je beter niet eten, want deze zijn giftig. Is het rabarberseizoen aangebroken? Grijp dan je kans om ermee aan de bak te gaan!
Dit heb je nodig
- 150 gram bloem
- 75 gram ongezouten roomboter
- 150 gram kristalsuiker
- 850 gram rabarber
- Snufje kaneel
- Snufje zout
- Roomijs
- Verse slagroom
- Poedersuiker
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de rabarber en snijd de stengels in kleine stukjes.
- Doe 75 gram kristalsuiker, rabarber en kaneel in een steelpan en laat het 5 minuten pruttelen.
- Doe 75 gram kristalsuiker, bloem, ongezouten roomboter en een snufje zout in een kom en meng dit tot een kruimelig deeg.
- Verdeel de rabarber over een ovenschaal en strooi het kruimeldeeg hier overheen.
- Bak de crumble gaar in 30 minuten.
- Doe de slagroom en poedersuiker in een kom en klop de slagroom stijf.
- Serveer de warme crumble met roomijs en verse slagroom.
Nog niet uitgebakken met rabarber?
Met deze veelzijdige groente kan je heel veel bakken. Wat dacht je van een rabarbertaart of een hartige rabarbersalade met geitenkaas en aardbeien?
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.