We zijn dol op pannenkoeken. Maar naast de Hollandse pannenkoeken zijn deze varianten uit andere landen ook erg lekker. Lekker fluffy, zacht én zelfs heerlijk als ontbijt. Zo maak je soufflé, protein en fluffly pancakes.
Fluffy pancakes
Fluffly pancakes, de naam zegt het al, zijn heerlijke zachte en luchtige pannenkoekjes. Je maakt ze met een paar ingrediënten.
Ingrediënten
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 90 gram melk
- 1 ei
- Eetlepel basterdsuiker
- Olijfolie of boter
Zo maak je het
- Doe alle ingrediënten in een mengkom en mix het door elkaar met een garde.
- Vet de pan een klein beetje in.
- Schep met een lepel (bijvoorbeeld een soeplepel, of ijsschep) beslag in de pan in de vorm van kleine pannenkoekjes.
- Bak de pannenkoekjes en draai ze een keer om.
- Doe er maple siroop of vers fruit op. Heerlijk!
Soufflé pancakes
Deze pannenkoekjes hebben wel een hele bijzondere vorm. Ze gaan namelijk aardig de hoogte in tijdens het bakken. Maar geen zorgen: ze vallen niet zwaar op de maag, doordat ze heel luchtig en zacht zijn.
Ingrediënten
- 2 eidooiers
- 3 eiwitten
- Een scheutje melk (+/- 20 gram)
- Een scheutje plantaardige olie (+/- 10 gram)
- 30 gram bloem
Zo maak je het
- Maak een beslag van de eidooiers, een scheutje melk en olie. Voeg eventueel vanille extract toe als je dat lekker vindt. Mix het goed door elkaar met een garde.
- Doe dan de bloem erbij en blijf het goed doorroeren.
- Maak dan nu meringue door de 3 eiwitten samen met de suiker goed te mixen. Hulp nodig? Lees dan deze tips voor het maken van meringue.
- Klop dan de meringue met een garde of spatel door het beslag.
- Doe het beslag (dat best wel lekker dik is) in een spuitzak met grote opening.
- Doe een beetje olie in de pan.
- Spuit pannenkoekjes in de pan, maar ga ook de hoogte in met spuiten.
- Dek de pan dan af, bijvoorbeeld met een deksel. Draai de pancakes na een paar minuutjes om en doe er dan weer een deksel op.
- Tadaa! Je hebt soufflé pancakes.
Protein pancakes
Baksels hoeven echt niet altijd gezond te zijn (als ze maar lekker zijn). Toch is het soms ook fijn dat je bijvoorbeeld kunt ontbijten met pannenkoeken. Deze protein pancakes zijn een echte hit op TikTok. Je maakt ze heel gemakkelijk met proteïne pudding. Beleg ze met aardbeien, blauwe bessen of banaan.
Ingrediënten
- 75 gram zelfrijzend bakmeel
- Proteïne pudding
- Halve eetlepel bakpoeder
- Een eitje
- Snufje zout
Zo maak je het
- Doe alle ingrediënten in een mengkom en klop ze met een garde of mixer door elkaar.
- Vet een pan in met een beetje olie.
- Lepel het beslag in hoopjes in de pan en bak de pannenkoekjes.
- Draai ze nog even om en dan smullen maar!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.