Zin in iets nieuws? Probeer dan eens deze Koreaanse pannenkoeken. De zogeheten Hotteok is een gerezen zoete pannenkoek. Van binnen lekker zacht en luchtig, met (in dit recept) een zoete vulling. Van buiten bak je ze krokant. En zo maak je ze!
Ingrediënten
Beslag
- 160 gram bloem
- 0.5 theelepel zout
- 1 theelepel witte basterdsuiker
- 1 theelepel Instant gist
- 125 milliliter melk
- 2 eetlepels rijstolie
Vulling
- 1/4 theelepel kaneelpoeder
- 2 eetlepels gemalen pinda’s
- 20 gram griessuiker
Zo maak je Koreaanse pannenkoeken
- Zeef de bloem boven een grote kom.
- Voeg de gist aan de ene kant, het zout aan de andere kant en de melk, suiker en gist toe aan de bloem.
- Meng de ingrediënten goed door tot een bolletje deeg.
- Dek de kom af en laat het deeg ongeveer een uur rijzen.
- Sla vervolgens de lucht uit het deeg door het nog eens door te mengen en laat het deeg vervolgens weer 20 minuten rusten.
- Meng ondertussen de gemalen pinda’s, griessuiker en kaneel door elkaar voor de vulling van de pannenkoeken.
- Vet je handen in met neutrale olie en scheid het deeg in 6 gelijke delen.
- Vul één voor een de pannenkoeken met de vulling. Doe dit door het deeg plat te drukken, de vulling in het midden te leggen en de hoeken van het deeg naar elkaar te vouwen.
- Druk het deeg vervolgens weer plat en bak de Hotteok met een flinke laag rijstolie in een koekenpan op middelhoog vuur af.
- Bak de pannenkoeken aan beide zijden in ongeveer 30 seconden goudbruin en plaats vervolgens voor een minuut de deksel op de pan om de vulling goed te laten smelten.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.