Pistachepasta, pistache-ijs of bonbons gevuld met pistache. Het groene, veelzijdige nootje is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de keuken. Dankzij de zachte, romige structuur en nootachtige smaak kan je deze noten zowel in zoete als in hartige recepten gebruiken. Zelf aan de bak met pistachenoten? Wij hebben de lekkerste baksels voor je op een rijtje gezet!
1. Pistachepasta
In Italië is het ontzettend populair, maar hier in Nederland is het nog niet in alle winkels verkrijgbaar. We hebben het natuurlijk over pistachepasta! Maar niet getreurd, het is heel erg makkelijk zelf te maken. Het enige wat je nodig hebt zijn gepelde pistachenootjes en eventueel een beetje basterdsuiker. Deze pasta is niet alleen lekker op een vers croissantje, je kan het ook gebruiken in de vulling van cannoli of tiramisu.
2. Biscuit met pistache
Een taart met pistachenoten, wie wil dat nou niet? Deze bruidstaart bestaat uit pistachecake, frisse laagjes lemoncurd en een botercrème met een vleugje rozenwater. De eetbare bloemen en bladeren maken deze taart een echt showstuk. En is zo’n heel showstuk je teveel? Maak dan alleen de pistachecake. Super lekker!
3. Slof met pistachespijs
(Bijna) iedereen is dol op een lekkere slof. Deze oranjeslof is gevuld met pistachespijs, Zwitserse meringue en een crème van mandarijntjes. Het taartje is gedecoreerd met chocolade, wat perfect combineert met pistachenoten. Deze slof is zeker het bakken waard!
4. Eclairs met pistachevulling
Eclairs worden gemaakt van soezendeeg en gevuld met een vulling naar keuze. Het zijn prachtige gebakjes, maar misschien wel één van de moeilijkste soort soezen om te maken. Deze eclairs zijn gevuld met een crème van pistache en gedecoreerd met pistachefondant en gekarameliseerde pistachenootjes. Een heerlijk gebakje voor de echte pistacheliefhebber!
5. Amandelcake met chocolade en pistache
Ben je op zoek naar een creatieve uitdaging? Ga dan aan de slag met deze taart, gebaseerd op het schilderij De Sterrennacht van Vincent van Gogh. De taart bestaat uit amandelcake, pistache, chocolade en een vulling van mascarpone en slagroom.
6. Taart met sinaasappel en pistache
Deze taart smaakt warm, fris en zoet tegelijk. De taart bestaat uit sinaasappelcake, pistachecake, citroencrèmeux, sinaasappelcrèmeux, botercrème en banketbakkersroom. Decoreer de taart met toefjes botercrème, vers fruit en koekjes met beurre noisette!
7. Klassieke pistachecake
Een klassieke rechthoekige pistachecake, met een kleine verrassing binnenin. De taart is gevuld met pistachenootjes, gedroogde vijgen en een gel van frambozen. De finishing touch? Een witte chocolade ganache, verse frambozen en nóg meer pistachenootjes.
Fijngehakte pistachenootjes zijn niet alleen mooi ter decoratie, het geeft ook een lekkere bite aan een cake. Hoe je deze nootjes het makkelijkste fijnhakt lees je hier.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.