Pompoen met speculaas klinkt als een overheerlijke combinatie die ook nog eens perfect bij dit seizoen past. Deze pompoencake met (eigengemaakte) speculaaskruiden zorgt gegarandeerd voor een fijne geur uit je oven.
Recept voor pompoencake met speculaaskruiden
Ingrediënten
Pompoencake
- 60 milliliter melk
- 225 gram bloem
- 3 theelepels bakpoeder
- 100 gram basterdsuiker
- Halve theelepel zout
- 80 gram agavesiroop
- 120 milliliter olie
- 250 gram pompoenpuree
- 1 eetlepel speculaaskruiden – deze kun je kopen of zelf maken met het recept hieronder
Speculaaskruiden: ingrediënten voor 1 klein potje
- 8 theelepels kaneel
- 2 theelepels kruidnagel
- 2 theelepels nootmuskaat
- 1 theelepel koriander of foelie
- 1 theelepel anijs
- 1 theelepel gember
- 1/2 theelepel kardemom
Bakgereedschap
- Mengkom
- Spatel
- Staafmixer
- Cakevorm
Zo maak je de pompoencake
Pompoenpuree
- Schil de pompoen en snijd hem in kleine blokjes.
- Kook de blokjes in water tot ze zacht zijn.
- Giet af en pureer met een staafmixer tot pompoenpuree.
Cake
- Meng de bloem, bakpoeder, zout, speculaaskruiden en basterdsuiker met elkaar. Doe dit ook met de pompoenpuree, olie, agavesiroop en melk.
- Voeg dan alle ingrediënten samen en meng het met een spatel.
- Giet het beslag in de vorm en bak 60 minuten in een oven op 160 graden.
Tip: bestrijk de bovenkant van de cake met een laagje boter of zelfgemaakte botercrème. Bekijk hier de masterclass botercrème maken van Robèrt.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.