E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Pancakes met lemon curd

Pannenkoeken zijn altijd een goed idee: als ontbijt, lunch of avondeten. Met lemon curd geef je ze een fris en zomers extraatje. En het ziet er ook nog eens feestelijk uit!

Pancakes lemon curd

De frisse smaak van citroen is perfect voor de zomer. Je kunt er een cake mee bakken, ijsjes mee maken, of lemon curd. Dat is dan weer een heerlijke toevoeging aan je pannenkoeken.

Zo maak je pannenkoekjes met lemon curd

  • Bak een stapel met pancakes met onderstaand recept. Als je het lekker vindt kun je een beetje citroensap toevoegen aan het beslag, zodat de smaak van de curd erin terugkomt.

Dit heb je nodig

  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 90 gram melk
  • 1 ei
  • Eetlepel basterdsuiker
  • Olijfolie of boter

Zo maak je het:

  • Doe alle ingrediënten in een mengkom en mix het door elkaar met een garde.
  • Vet de pan een klein beetje in.
  • Schep met een lepel (bijvoorbeeld een soeplepel, of ijsschep) beslag in de pan in de vorm van kleine pannenkoekjes.
  • Bak de pannenkoekjes en draai ze een keer om.

En dan de opbouw… lemon curd

  • Wil je zelf lemon curd maken? Zo doe je dat!
  • Je kunt de curd ook kant-en-klaar kopen.
  • Stapel de pancakes op en leg een kleine, ronde bakvorm op het midden van de stapel.
  • Schep de lemon curd in het bakvormpje en decoreer eventueel met eetbare bloemetjes.
  • Wanneer je gaat eten haal je het bakvormpje van de pancakes en stroomt de curd over de pannenkoeken. Heel erg lekker en het ziet er ook nog eens feestelijk uit!

Ook lekker met lemon curd:

Recept voor Scones

Laagjestaart 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.