Paasontbijt ideeën
Pasen is dé tijd om je boterham met kaas of schaaltje yoghurt in te wisselen voor vlechtbroodjes, scones, ei muffins en nog veel meer lekkers. We zetten een aantal recepten op een rijtje voor een goedgevulde tafel tijdens het paasontbijt.
1. Hot cross buns
Hot Cross Buns zijn een Engelse variant op de krentenbol. Ze worden traditioneel gegeten in de Paastijd maar deze zijn zo lekker, die kunnen altijd wel.
2. Franzbrötchen
Franzbrötchen lijken een beetje een mix van de Scandinavische kaneelbroodjes en Franse croissants. Maar je vindt ze veel in het Duitse Hamburg. Heerlijk voor bij het ontbijt, maar ook als lekkernij bij de koffie.
3. Apple Cinnamon Rolls
Een hartverwarmend brood dat tijdens een zondags ontbijtje niet zou misstaan. Met dit onfeilbare appel-kaneel één-tweetje score je geheid.
4. Scones met lemon curd
Of het nou voor een high tea, paas ontbijt of lunch is: scones zijn altijd een goed idee.
5. Overwinningsbrood
Zeg je Pasen, dan zeg je paasbrood! Deze variant is een echte Hollandse klassieker met in rum geweld gedroogd fruit, noten, veel kruiden en natuurlijk amandelspijs.
5. Briochebrood
Briochebrood ken je misschien wel, een beroemd Frans, zoet brood dat rijk is aan eieren en boter. Feuilletée is het Franse woord voor bladerdeeg. Een Brioche Feuilletée is dus eigenlijk een bladerdeeg dat gemaakt is van briochedeeg. Het lijkt heel ingewikkeld, maar als je eenmaal doorhebt hoe het moet, is er geen kunst aan. Benieuwd hoe? Robèrt laat het zien in de video.
6. Koffiebroodjes
Koffiebroodjes op traditionele wijze van Robèrt. De vulling van banketbakkersroom en rozijnen zorgen voor een heerlijk smeuïg broodje. Hier blijf je van dooreten!
7. Koffiebroodjes met abrikozen
2 verschillende koffiebroodjes, met hetzelfde ingrediënt: abrikoos. Het ene broodje is gemaakt met pistache, kardemom en oranjebloesem. De ander is gemaakt van abrikozen, geweld in liquorcinni likeur. Het abrikozenglazuurtje geeft de broodjes een finishing touch. Met de bloemetjes extra lente-achtig.
8. Suikerbrood met kaneel en sinaasappelboter
Een suikerbrood met een twist van kaneel, die je heerlijk kunt beleggen met zelfgemaakte sinaasappelboter, voor een frisse touch.
Suikerbrood met kaneel en sinaasappelboter
9. Chocolade brioche
Brioche is een fantastisch licht, bijna cake-achtig brood. En deze heeft ook nog eens een chocoladevulling met kardemom en kaneel. Dat klinkt alleen al verrukkelijk!
10. Luxe vlechtbroodjes
Deze luxe vlechtbroodjes zijn perfect om te serveren tijdens een uitgebreid ontbijt. Ze zijn een tikkeltje zoet en lekker zacht. Het vlechten vraagt wat oefening, maar als je het eenmaal doorhebt, is er geen kunst aan. Bakkers klaar? Knopen maar!
Paasontbijt op school
Wil je je kleine bakkermakker iets zelfgemaakts meegeven voor het paasontbijt op school? Probeer dan één van deze leuke en gemakkelijke recepten. Dat wordt smullen!
11. Ei muffins
Muffins hoeven echt niet alleen maar zoet te zijn. Deze ei muffins zijn gevuld met (je raadt het al) ei, in combinatie met verschillende groentes. Je bakt ze precies hetzelfde als ‘gewone muffins’, maar de bereiding gaat net even anders. Heerlijk als paasontbijt.
12. Matzes
Je kent ze misschien wel van het paasontbijt: matzes. Besmeert met boter en basterdsuiker. Je kunt ze kopen, maar zelf maken is natuurlijk veel leuker én je hebt maar 2 ingrediënten nodig.
13. Broodhaasjes
Bakken voor Pasen? Nóg leuker dan paashaantjes zijn deze broodhaasjes van zacht witbrood! Perfect bij het paasontbijt of de brunch en leuk om te bakken met kinderen.
14. Appel kaneel muffins
Ze smaken eigenlijk naar kleine appeltaartjes, deze appel kaneel muffins. Snel klaar, weinig ingrediënten nodig en vooral súper lekker. Met dit recept geniet je in een handomdraai van een muffin met appel!
Klassieke paasstol
Ben je nog niet uitgebakken? In dit recept laat Robèrt je zien hoe je een klassieke paasstol maakt.
Bekijk video en recept
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.